Oproep aan de professionele tuinsector: engageer je voor de Green Deal Natuurlijke tuinen [VIDEO]

De Green Deal Natuurlijke tuinen wil partners uit de ganse tuinsector samenbrengen en aanmoedigen om voortaan actief mee te werken aan een meer natuurlijke, biodiverse inrichting van tuinen in Vlaanderen. De partners die we zoeken kunnen gaan van tuinarchitecten en groenbeheerders, tuincentra en kwekerijen tot uitgevers van tijdschriften over tuininrichting.

Deze Green Deal moet de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Aandacht voor biodiversiteit levert heel wat voordelen op voor de sector, de tuineigenaar, de natuur en het klimaat. Ben je als professional actief bezig met tuinen? Dien jouw actie in en neem deel aan de Green Deal Natuurlijke tuinen.


Deze Green Deal wordt getrokken door het kenniscentrum Tuin+, de Belgische Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten, de Belgische Federatie van Groenvoorzieners, GroenGroeien/AVBS, het Proefcentrum voor Sierteelt en Landelijke Gilden.
Lees meer over de Green Deal Natuurlijke Tuinen.

De Green Deal gids

Deze online gids toont hoe je een nieuwe Green Deal opstart. Ook biedt hij een antwoord op vragen die kunnen rijzen wanneer je al even aan een Green Deal werkt.
In heel wat bedrijven en organisaties zitten Green Dreamers; mensen die hun schouders willen zetten onder de vergroening van de samenleving, maar hiervoor nood hebben aan gelijkgezinde partners. Herken jij jezelf in hen? Bekijk de Green Deal gids en stap in een Green Deal!

Wil je in de Green Deal Natuurlijke tuinen stappen? Schrijf je dan zeker in voor 29 september!