Belgische tuin bekroond in China [VIDEO]

Een tuin ontworpen door de Belgische tuinontwerpster Dina Deferme is bekroond op de Shanghai International Flower Show. Deferme is ook gevraagd om twee tuinen in China te ontwerpen.

 


Een internationale jury heeft de tuin van Deferme geselecteerd uit 11 inzendingen uit China, Engeland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk. De Shanghai International Flower Show in de Shanghai Botanical Garden loopt nog tot einde mei. Er loopt ook een tentoonstelling met foto’s van Europese tuinen die Deferme samenstelde.

 

Tuinontwerpen

Dina Deferme, bekend van haar opentuin in Stokrooie, werkt intussen samen met een groot ontwerpbureau in het Chinese Chengdu. Ze zal onder meer een privétuin op het tropisch eiland Hainan ontwerpen, en ze werk mee aan het ontwerp van een luxe resort in de weelderige wouden rond Qingcheng Mountain.

“Het begon allemaal enkele jaren geleden, toen een Chinese journaliste op een mooie zomerdag mijn tuin bezocht,” vertelt Deferme. ” In de herfst van 2015 verscheen er een acht pagina’s tellend artikel in het populaire blad ‘Trends Home’ in China. “In de zomer van 2016 kregen we de eerste superenthousiaste Chinese tuinvrienden over de vloer. Ondertussen zijn er heel wat Chinese bloemenliefhebbers in Stokrooie op bezoek geweest, samen met een Chinese TV-ploeg. Dat flimpje is intussen op zowat elke Chinese tv-zender getoond.”

 

 

“Door mijn werk in China hoop ik ons land  daar op de (tuin)kaart te zetten,” zegt Deferme nog.

De privé-tuin van Dina Deferme en Tony Pirotte is iedere zondagnamiddag van juni, juli, en augustus open, vanaf half april tot half oktober na afspraak. Voor groepen elke dag op afspraak.

www.deferme.be