Open Tuinen België en Nederland

De Tuinagenda 2019 van de vzw Open en Tuinen van België en de Open Tuinen Gids 2019 van de Nederlandse Tuinenstichting zijn verschenen. In België kunt u ruim 200 privétuinen bezoeken, in Nederland zetten meer dan 330 eigenaren hun tuin open.

De Agenda 2019 van Open Tuinen van België omvat een kalender waarin de tuinen zijn aangeduid per openingsdatum met verwijzing naar hun specifieke kenmerken. Sommige tuinen worden uitsluitend op aanvraag bezocht. In de index zijn ze alfabetisch opgenomen op naam. Om ze gemakkelijk te vinden zijn ze met bondige beschrijving en omstandige wegwijzer opgenomen per provincie en summier aangeduid op een liggingsplan.


Raak geïnspireerd door bijzondere kwekerijen, landgoederen, oude pastorietuinen met zeeën van stinzenplanten, moderne grassentuinen en tuinenroutes door heel Nederland in Open Tuinen Gids 2019 van de Nederlandse Tuinenstichting. Na de beschrijvingen per provincie is achterin een overzicht te vinden van alle open tuinen en tuinevenementen op datum, alsook een kaart van Nederland waarop alle tuinen staan aangegeven.