Herfst Open tuindag De Wiersse [VIDEO]

Tijdens de Herfst Open Tuindag op zondag 22 oktober 2017 van het landgoed De Wiersse in De Achterhoek in het Nederlandse Gelderland geeft tuinauteur Romke van de Kaa een lezing over de varens van De Wiersse.

 


Landgoed de Wiersse – wel eens de mooiste tuin van Nederland genoemd – heeft 16 hectare (zo’n 160.000 m2) aan historische en uitstekend onderhouden open tuinen. Rond de tuinen ligt 32 hectare landschapspark. Het landgoed wordt sinds 1678 bewoond en beheerd door de familie, wat voor een zeldzame continuïteit heeft gezorgd.

De Woodland Garden biedt een verrassing om iedere hoek, met beek en vijvers, heemplanten en varens, een slingerende beukenloofgang van 100 meter, bruggen, fonteinen en beelden. Rondom het – grotendeels uit 1720 stammende – landhuis, laten de rozentuin, de moestuin en de verdiepte ‘lage tuin’ met zijn borders en pergola een steeds wisselende combinatie van bloei en blad zien. Dankzij de gevarieerde vormgeving is het in alle jaargetijden de moeite waard om de Wiersse te bezoeken, want in elk seizoen is de tuin verrassend anders.

Herfstbezoek

De herfst ervaren in de tuinen van de Wiersse is een stap terugzetten in de tijd. De moerascypressen bij het water kleuren nu roodbruin en de tulpenboom bij de slotgracht wordt heldergeel. Mispels en ciderappels staan te wachten op de eerste nachtvorst. Er bloeien nog altijd hemelsleutels en herfstasters in de borders en in de buxusparterre bloeien de laatste rozen tegen een achtergrond van vers geschoren taxus.

 

 

Romke van de Kaa

Tijdens de open dag geeft Romke van de Kaa een bijzondere lezing over de varens van de Wiersse. Romke is bekend als kweker en auteur van diverse boeken en artikelen over tuinieren en heeft een lange vriendschap met de tuinen van de Wiersse.

Na de lezing zullen de bezoekers samen met Romke een herfstwandeling maken door de tuinen van de Wiersse. Het aantal plaatsen is beperkt, graag reserveren via [email protected]

 

www.dewiersse.com