Ongelooflijk licht en stil

De handige, speciale accumotorzaag STIHL MSA 160 T zet nieuwe maatstaven op het vlak van bedienings- en werkcomfort in de professionele boomverzorging. Met minder dan 1,9 kg (zonder accu, ketting en geleider) is deze top-handle motorzaag voor de professionele boomverzorging een uitgesproken lichtgewicht. Deze motorzaag is bovendien perfect uitgebalanceerd en bijzonder ergonomisch. Of het nu gaat om klimwerkzaamheden in een boom of vanuit een hoogtewerker, de machine start in een paar seconden, versnelt meteen en is onmiddellijk klaar voor precies en krachtig zaagwerk. Vanwege het lage geluidsniveau is geen gehoorbescherming nodig tijdens de werkzaamheden. Hierdoor wordt het afstemmen met medewerkers op de begane grond gemakkelijker waardoor ook de werkveiligheid wordt verbeterd en het aangenamer werken is.

STIHL MSA 160 T


De STIHL MSA 160 T levert een hoge kwaliteit en veel vermogen. Dit wordt gerealiseerd door de borstelloze, elektronisch geregelde elektromotor (EC) in combinatie met de door STIHL zelf ontworpen zaagketting ¼“ Picco Micro 3 (PM3) voor accumotorzagen. Deze is trillings- en terugslagarm en vormt samen met de bijzonder smalle geleidingsrails STIHL Rollomatic E Mini een topcombinatie. STIHL ontwikkelt en vervaardigt zelf de kettingen en geleiders voor zijn motorzagen. Zo zorgen we ervoor dat deze drie elementen perfect op elkaar afgestemd zijn.

Geen gram te veel
Het gewicht van de nieuw ontwikkelde litium-ion-accu STIHL AP 115 is perfect afgestemd op de eisen van een lichte en goed uitgebalanceerde motorzaag voor boomverzorging. De accu weegt slechts 1,2 kg en heeft voldoende capaciteit voor een looptijd van 23 min. Compleet met accu en standaard ketting en geleider (25 cm) weegt deze motorzaag slechts 3,5 kg. Om praktische redenen zijn, naast de AP 115, ook alle andere STIHL accu’s compatibel met de nieuwe professionele machine.

Uitermate stil
Een groot pluspunt is de geluidsarme werking van de MSA 160 T. Het geluidsdrukniveau bedraagt ca. 81 dB(A). De gebruiker mag dan ook gerust zijn gehoorbescherming achterwege laten. De motorzaag is daarom de geschikte keuze voor boomwerkzaamheden in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in parken, begraafplaatsen, woongebieden of rond ziekenhuizen en scholen. Voor een boomchirurg betekent het werken zonder gehoorbescherming een aanzienlijk voordeel op het vlak van werkcomfort en veiligheid. Hij is minder afgesloten van zijn omgeving en kan beter manoeuvreren tussen de takken. Bovendien is het werken zonder gehoorbescherming veel aangenamer, vooral in de zomer. Een ander fundamenteel voordeel van de accutechnologie is dat de gebruiker niet wordt blootgesteld aan uitlaatgassen.

Perfectie tot in het kleinste detail
De vele uitrustingsdetails van de MSA 160 T maken van deze motorzaag het ideale gereedschap voor professionele boomverzorgers. De machine kan eenvoudig worden gestart met een gashendel. Motorzaag en accu zijn beschermd tegen vocht, zodat niets het gebruik bij nat weer in de weg staat. Ook het zijdelingse systeem voor de kettingspanning, het extra kettingremsysteem STIHL QuickStop Super dat de zaagketting bij het loslaten van de gashendel binnen enkele seconden tot stilstand brengt, de doorzichtige onderhoudsolietank met gereedschapsloze tankafsluiting en het uitklapbare oog voor het vastmaken van een karabijnhaak, vergemakkelijken het werk en verhogen tegelijk de veiligheid – vooral bij werkzaamheden in een boom.