Darhuizer introduceert winterharde: Rosa ‘Sexy Lady’

Boomkwekerij Darthuizer (Leersum) introduceert de winterharde, rijkbloeiende en ziekteresistente Rosa ‘Sexy Lady’ voor toepassing in het openbaar groen.

De nieuwe, compacte en breedbossige struikroos met halfgevulde bloemen in een opvallende rood-roze kleur wordt maximaal vijftig centimeter hoog en bloeit vanaf juni. Het onderhoud past in een standaardbeheerplan van drie jaar. Voor het snoeien kan een klepelmaaier gebruikt worden.


Resistent
De ‘Sexy Lady’ is zeer geschikt als bodembedekker voor plantvakken, taluds en rotondes in de volle tot halfvolle zon. Spuiten is niet nodig omdat de plant resistent is voor meeldauw, roest en sterroetdauw. De struikroos is rijkbloeiend en zelfschonend van de oude bloem. Arnoud Oortwijn van Boomkwekerij Darthuizer: “Dit is een geweldige aanvulling op onze witte Rosa ‘Innocentia’ en de roze Rosa ‘Neon’. Deze nieuwe ‘Sexy Lady’ doet haar naam eer aan en zal keer op keer aandacht trekken door haar verleidelijke uitstraling en licht zoete geur. Deze prachtige roos heeft ook grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders.”

Rosa Sexy Lady

Aanbeveling
Rosa ‘Sexy Lady’ is leverbaar van augustus tot en met mei. Voor optimale groei- en bloeiresultaten adviseert Boomkwekerij Darthuizer bij aanleg bodemverbetering aan. Eenmaal per jaar bemesten is eveneens raadzaam. Een optimaal resultaat wordt bereikt door vier rozen per vierkante meter te planten. De nieuwe struikroos wordt geleverd in een anderhalve liter pot.