Omgeving wint ontwerpwedstrijd campus Cliniques Universitaires Saint-Luc [VIDEO]

Het multidisciplinair team VK Architects & Engineers – Michel Rémon & Associés – OMGEVING wint de ontwerpwedstrijd voor de volledige vernieuwing van de ziekenhuiscampus Cliniques Universitaires Saint-Luc (CUSL) in Sint-Lambrechts-Woluwe.

De campus van Saint-Luc ondergaat in de komende jaren een ware metamorfose met nieuwe gebouwen en een herinrichting van de hele site met veel en kwaliteitsvolgroen. Er komt onder meer een nieuw ziekenhuiscomplex, de Hospitacité, van 52.000 m². Verder zullen er onder meer een nieuw kankerziekenhuis, het Institut Roi Albert II, en een nieuw psychiatrisch instituut worden gebouwd.


 

OMGEVING staat binnen het project in voor het landschapsontwerp van de Hospitacité, met onder meer de aanleg van medicinale tuinen, de hertekening van de mobiliteit en de inrichting van een aantal nieuwe pleinen.

 

Het nieuwe psychiatrische ziekenhuis van het architectenbureau Modulo en de Jong Gortemaker Algra, komt aan de rand van het Natura 2000 natuurgebied in het laagste deel van de campus. De directe toegang tot het natuurgebied zal een integraal onderdeel uitmaken van het medische programma.

Het totaal investeringsbudget voor de ziekenhuiscampus bedraagt 250 miljoen euro. De projectduur wordt geschat op tien jaar.