NIKO webinar #1 Garden Update [VIDEO]

Tijdens het webinar #1 Garden Update inspireerde tuinarchitect Berwout Dochy van Studio Verde de volgers met de meest prominente outdoor trends voor zomer 2020. Daarnaast gaf hij ook concrete tips & tricks om weg te dromen in de natuur, het buiten even cosy als binnen te maken en om je tuin om te toveren tot een staycation paradijs. Niko expert Geert Van Den Eeckhaut verzorgde de praktische kant van het webinar. Zo deelde hij vanuit zijn expertise als productmanager, slimme oplossingen – van schemerschakelaars tot huisautomatisering en slimme USB-laders – voor ieders tuin en/of terras.

 


Anno 2020 stappen we volgens tuinarchitect Berwout Dochy af van strakke buitenruimtes met veel onderhoud en staat genieten van de natuur centraal. Richt je tuin of terras in als rustpunt, waar groen als ontstresser fungeert en zoek de juiste balans om een georganiseerde wanorde te creëren met een gezellige nonchalante sfeer. Niets moet, alles mag!

Om de natuur in je tuin of op je terras volop tot z’n recht te laten komen, ga je volgens Niko best voor techniek die discreet of zelfs onzichtbaar aanwezig is. Zo maken zichtbare schakelaars plaats voor netjes verstopte detectoren en een ingenieus huisautomatiseringssysteem. Met Niko Home Control volg je het ritme van de natuur door je verlichting in te stellen in functie van zonsop- en zonsondergang. Zonder Niko Home Control kan je dit ook eenvoudig oplossen met een schemerschakelaar. Indien je voor lichtarmaturen met een aanpasbare lichtkleur kiest, zit je ook goed met Niko Home Control. Met armaturen die beschikken over verschillende lichttemperaturen kan je namelijk nog veel meer inspelen op de verschillende seizoenen en het natuurlijk ritme dat je wil creëren. Zo kan je via de app of in voorgeprogrammeerde sferen de juiste lichttemperatuur kiezen, in functie van het seizoen of het tijdstip van de dag.

Als de natuur de hoofdrol speelt, kan en mag je niet bruuskeren volgens Niko expert Geert Van Den Eeckhaut. Kies dus resoluut voor verlichting die je kan dimmen, dat helpt je om de juiste sfeer te vinden in je tuin of terras. Je kan deze sfeer of het juiste licht instellen én bedienen via een schakelaar of via de gratis Niko Home app! Met diezelfde app kan je ook je favoriete muziek buiten afspelen. Vandaag de dag vind je ook luidsprekers in alle vormen en kleuren, die je naadloos kan verstoppen in je tuin. Uiteraard kan je alles afzonderlijk bedienen, maar als je jouw gewenste verlichting en muziek in een ideale sfeer giet, kan je deze met één druk op de knop oproepen.

Verlicht tenslotte je terras of gangpad ook enkel wanneer nodig, door te kiezen voor detectoren die het functionele licht voor je aan- of uitschakelen. Dit kan met Niko Home Control maar ook zonder, als je niet voor dit systeem koos.

Trend: fusie indoor en outdoor

De tweede outdoor tendens volgens tuinarchitect Berwout Dochy, is de synergie tussen architecten, interieur- en tuinarchitecten. Zo werken ze steeds vaker samen om 1 geheel te creëren, waardoor een fusie van indoor en outdoor ontstaat. Architecten trekken het licht en uitzicht van je tuin of terras naar binnen via lichtrijke aanbouw. Zo heb je binnen het gevoel dat je buiten zit, maar ook andersom. Materialen en meubels van binnen worden buiten geïntegreerd, waardoor natuur architectuur doorweeft.

Als je gaat voor een fusie van indoor en outdoor, mag je buiten niet inboeten op comfort vindt Niko expert Geert Van Den Eeckhaut. Je doet er tenslotte dezelfde dingen, de techniek moet maar volgen toch? Niets zo vervelend als van thuis uit werken en slechte wifi hebben op je tuin of terras. Gelukkig bestaan er accesspoints geschikt voor buitenshuis, die je perfect kan aansluiten op de Niko Hydro data-aansluiting, zodat je ook buiten kan genieten van optimaal comfort. Bovendien sluit je ook eenvoudig muziek aan op deze aansluiting. Dankzij Niko’s USB-opladers hoef je ook niet terug naar binnen als je smartphone of tablet leeg raakt. Je plugt je toestel meteen in, in de krachtige USB-oplader waarmee je tot twee toestellen tegelijkertijd kan opladen! Zowel USB-A als USB-C.

Digitale toegangscontrole zorgt er dan weer voor dat je ook gewoon buiten kan blijven zitten wanneer iemand aanbelt. Zo zie je via je smartphone meteen wie er voor de deur staat. Sterker nog, je kan er mee praten en zelfs de deur opendoen als die voorzien is van een elektrisch slot.

Je smartphone opladen is één ding maar wat met je fiets? Als je in de stad woont, fiets je vaker dan dat je met de wagen gaat. Anno 2020 is die fiets vaak elektrisch moet die dagelijks opladen.Waarom nog langer sukkelen met verlengsnoeren in de tuin? Plaats buiten een spuitwaterdicht fietsoplaadpunt van Niko waar je je tweewieler eenvoudig stalt en oplaadt.

Trend: staycation

Nu de zomer er helemaal anders gaat uitzien dan we gewend zijn, is het het ideale moment om je tuin of terras te transformeren tot de ideale reisbestemming, volgens tuinarchitect Berwout Dochy. Zo integreer je komend seizoen elementen in je outdoor spot die doen denken aan aspecten van je reizen. Ook ga je best voor warme tinten en zet je in op relaxmeubels want zenitude staat centraal!

Verleng je zomeravonden met een aangename verlichting van het terras, de tuin en/of het zwembad. Ga voor een welbepaalde lichtsfeer met een tijdschakelaar in functie van de zonsop- en zonsondergang of geprogrammeerd op vaste tijdstippen. Voeg voor ultieme ontspanning terrasverwarming toe, die je ook tegelijk met je verlichting kan sturen.

Vakantie staat gelijk aan relaxen, je toestellen overal kunnen opladen dat is pas écht relaxen, aldus Niko expert Geert Van Den Eeckhaut. Niko Hydro schakelmateriaal voor buiten is bekend om zijn opbouw, maar kan je ook perfect inbouwen. Om de lijnen van de architectuur niet te schaden, kan je een stopcontact of USB-lader heel discreet verwerken. Niko Hydro is beschikbaar in zwart, wit en grijs – wat veel mogelijkheden geeft om je techniek perfect te laten verdwijnen en toch te genieten van maximaal comfort.

Om helemaal relaxed te zijn is het ook handig om je functionele verlichting te laten schakelen via geofencing (op basis van de locatie van je gsm). Als je Niko Home Control hebt kan je namelijk via het platform IFTTT scenario’s of verlichting laten schakelen via geofencing. Zo wordt je gangpad verlicht wanneer je in de buurt komt van je huis. Ga je weg met de hele familie, dan zorgt diezelfde geofencing ervoor dat al het licht in huis automatisch uitgaat en dat het stand-by verbruik tot een minimum beperkt wordt, door de nodige geconnecteerde schakelbare stopcontacten uit te schakelen. Dit stel je eenvoudig in op je gsm.

 

 

Buitenruimte slimmer en mooier in acht stappen

Zin om uw buitenruimte nog ‘s goed onder handen te nemen? Download het e-book en transformeer uw buitenruimte in 8 eenvoudige stappen.

Meer info: niko.eu