Nieuwste Husqvarna bosmaaiers leveren ongekende professionele accuprestaties

Husqvarna legt, met de lancering van twee nieuwe krachtige accu-aangedreven bosmaaiers, de lat voor prestaties aanzienlijk hoger. De 535iRX en 535iRXT bieden professionals een superieure productiviteit, dankzij de motor met hoog koppel, grote snijdiameter en efficiënt antitrillingsysteem. Met een resem nieuwe hoofdfuncties zijn de producten een geweldige aanvulling op de collectie van elke professional in de sector.

Volgend op de grote vraag vanuit gemeenten en professionele tuinaannemers naar robuustere accuoplossingen met minder milieubelasting ontwikkelde Husqvarna — een van ‘s werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten — de  535iRX en 535iRXT, twee nieuwe bosmaaiers met een hoger niveau van professionele prestaties. Deze innovatieve bosmaaiers zijn ontwikkeld met het oog op commerciële doeleinden. Ze zijn robuust, krachtig en gelijkwaardig aan de benzineproducten uit de 35 cc-serie.


De nieuwe Husqvarna 535iRX en 535iRXT bosmaaiers maken deel uit van de 500-serie en zijn als eerste accu-aangedreven bosmaaier uitgerust met een antitrillingssysteem. Deze functie maakt het toestel nog comfortabeler in gebruik, zelfs na uren werk. De nieuwe gebruikersinterface, die een constant zicht biedt op de status van de batterij, vergemakkelijkt tevens het plannen van het werk.

De hoofdfuncties van de 535iRX en 535iRXT zijn onder andere:

• Echt draadloos – Volledige flexibiliteit om te kiezen tussen een interne of rugzakbatterij, en deze producten zijn ook compatibel met alle Husqvarna BLi-batterijen. De BLi300 is de aanbevolen batterijkeuze voor de beste balans en productiviteit.
• Anti-trillingsysteem – Superieure antitrillingfunctie. Een primeur op een bosmaaier die met een accu wordt aangedreven.
• Ingebouwde connectiviteit (535iRXT) –  Dankzij de geïntegreerde Bluetooth®-module is de 535iRXT compatibel met Husqvarna Connect en Husqvarna Fleet Services, die speciaal ontworpen werden zodat commerciële gebruikers hun volledige machinepark kunnen opvolgen.
• Nieuwe gebruikersinterface – Biedt een verbeterd, tastbaar gevoel met een batterijstatus die altijd zichtbaar is op de handgreep van het product.
• ErgoFeed trimmerkop (535iRXT) – De ErgoFeed-trimmerkop kan bediend worden met een knop, wat geld en tijd uitspaart, en is zowel eenvoudig als robuust. Onbedoelde aandrijving door het raken van een steen of puin wordt zo uitgesloten.
• Waterdicht ontwerp – dankzij de IPX4 regenbescherming.

Beschikbaarheid en prijs
Husqvarna 535iRX € 599 excl. BTW
Husqvarna 535iRXT € 699 excl. BTW
De Husqvarna 535iRX/535iRXT bosmaaiers zijn vanaf februari 2020 verkrijgbaar bij Husqvarna dealers.