Nieuwe STIHL kettingzaag met magnesiumzuiger

De nieuwe professionele kettingzaag MS 400 C-M van STIHL is  de eerste kettingzaag ter wereld die is uitgerust met een magnesiumzuiger. Deze lichte en duurzame zuiger weegt slechts 70 gram. De machine haalt zo een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding en het hoogste maximale toerental in haar klasse.

Dankzij dit nieuwe ontwerp en de gebruikte materialen beschikt de MS 400 C-M over een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding van 1,45 kilogram per kilowatt. Deze kettingzaag is dan ook de ideale partner bij het werken in bossen, vooral bij langdurig werk. Naast de nieuwe motor van 66,8 cm³ beschikt de MS 400 C-M ook over de unieke M-Tronic 3.0-technologie van STIHL, met het nieuwe kalibratieproces en een verbeterde HD2-filter. Dat levert optimale prestaties onder alle omstandigheden. De kettingzaag is daarnaast ook uitgerust met de ElastoStart-technologie voor moeiteloos starten.


De MS 400 C-M richt zich tot professionals in de bosbouw en boomkwekerijen en kan worden gebruikt voor tal van toepassingen, zoals bomen vellen, takken afzagen en hout op maat zagen. De MS 400 C-M is verkrijgbaar vanaf € 1289, in de versies 40 cm en 45 cm  met 3/8” Rapid super zaagblad.

stihl.be