Nieuwe STIHL HTA 135 accuhoogsnoeier voor professionele boomverzorging [VIDEO]

De nieuwe accuhoogsnoeier STIHL HTA 135 is de krachtigste accuhoogsnoeier in het STIHL assortiment. Dankzij deze machine in combinatie met de zaagketting STIHL 1/4“ PM 3 kunnen boomverzorgers, gemeentemedewerkers en zelfs fruittelers een precieze startpositie kiezen en een zuiver zaagbeeld leveren.

De HTA 135 beschikt over een bijzonder stijve vierkante telescoopsteel, waarbij de totale lengte van de machine gereedschapsloos tussen 285 en 405 cm ingesteld kan worden. Daardoor hebben gebruikers in de boomverzorging een grotere reikwijdte terwijl ze stevig op de grond blijven staan. Door zijn ergonomische bedieningshandgreep kan de machine comfortabel aangestuurd worden. Om los van de schachtlengte altijd perfect in balans te blijven, kan de klem voor de houder aan de schacht zonder gereedschap worden verschoven. De zijdelingse kettingspanning maakt het bijspannen van de zaagketting eenvoudig en het zijdelings uitwerpen van de spaanders en splinters verlaagt het risico op verstopping. Bovendien heeft de gebruiker het niveau van de tank met hechtoliën altijd in het zicht. Tijdens het afstellen, beschermt de voet de behuizing tegen contact met de ondergrond.


De robuuste accuhoogsnoeier is uitgerust met het zaagblad STIHL Rollomatic E Mini met een lengte van 30 cm en de smalle STIHL 1/4“ Picco Micro 3 (PM3). Deze zaaggarnituur garandeert niet alleen een hoog zaagvermogen en een zuiver zaagbeeld, maar speelt het ook klaar om zelfs dikkere takken precies en efficiënt af te zagen. Daarnaast kan ook de STIHL 3/8“ Picco Micro Mini 3 (PMM3) gebruikt worden. De peillijst op het kettingwieldeksel maakt het eenvoudiger om de zaaggarnituur nauwkeurig te plaatsen. Verder kan met de goed aansluitende takkenhaak het losse snoeiafval eenvoudig uit de boom verwijderd worden.

De krachtige EC-motor onderscheidt zich door zijn trillingsarme werking. In combinatie met de lichte magnesiumtransmissie zorgt dat ervoor dat de gebruiker minder zwaar belast wordt. Bovendien kan hij de machine ook gedurende een langere tijd rustig en moeiteloos bedienen. Daarnaast is de HTA 135 tijdens het werk zo stil dat er geen gehoorbeschermer nodig is en ook de omgeving niet gestoord wordt door lawaai of uitlaatgassen. Een effectieve, eenvoudig te reinigen luchtfilter zorgt voor de motorkoeling en dus voor een lange levensduur met een constant hoog vermogen.

Bovendien houden moeilijke weersomstandigheden zoals regen of vocht deze robuuste machine niet tegen. De accuhoogsnoeier haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP accusysteem. Die wordt in de accuschacht in de behuizing geplaatst en garandeert zo bovenop de energietoevoer ook een uitstekende balans. Hierbij is de AP 300 S de beste keuze. Die geeft de machine met één acculading voldoende energie om hem tot 45 minuten te gebruiken.

De accuhoogsnoeier STIHL HTA 135 is al voorbereid voor de volgende generatie van de STIHL Smart Connector. Hij kan op die manier heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.

 

Stihl.be