Nieuwe kettingzaag MS 261 C-M van Stihl: 20% meer zaagvermogen

De nieuwe versie van de kettingzaag MS 261 C-M van Stihl heeft naast onder andere een geoptimaliseerde motor en een nieuwe zaagketting, een verhoogd zaagvermogen van 20 %. Bovendien is het systeemgewicht van de machine gereduceerd dankzij het gebruik van het nieuwe, smallere STIHL Light 04 zaagblad. Hiermee bevestigt de MS 261 C-M haar positie als lichtgewicht in de categorie kettingzagen van 50 cm³.

De STIHL MS 261 C-M heeft een STIHL 2-MIX-motor met een vermogen van 3 kW en het gewicht van de motoreenheid bedraagt slechts 4,9 kg. Na de complete facelift maakt ze ook indruk met haar systeemgewicht (het gewicht van de machine, inclusief ketting en zaagblad, met lege brandstoftank). Volledig uitgerust met de nieuwe standaard zaaggarnituur, weegt ze slechts 5,8 kg en blijft ze dus koploper in de categorie kettingzagen van 50 cm³. En is ze zeer eenvoudig te bedienen.


Ook de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de motor van de MS 261 C-M van STIHL zijn verbeterd. Dit door een vertinde zuiger, een vernikkelde gasklep en een nieuwe magneetklep in de carburator. Dankzij het STIHL M-Tronic systeem is de MS 261 C-M dan weer zeer eenvoudig te starten. Ongeacht de bedrijfsomstandigheden van de machine bepaalt het volledig elektronische motorbeheer van de STIHL M-Tronic het ontstekingsmoment en de brandstofdosering, rekening houdend met externe factoren zoals temperatuur en hoogte. Dit zorgt voor een optimaal motorvermogen, een constante, maximale toerentaldynamiek en een uitstekende acceleratie. Indien nodig kan de gebruiker ook zelf een kalibratiecyclus uitvoeren: gewoon de machine starten, stationair laten draaien, versnellen naar volle snelheid en gaan. De maximale snelheid wordt direct bereikt.

De nieuwe STIHL .325″ Pro ketting heeft uitzonderlijke zaagprestaties. Ze onderscheidt zich bovendien door haar veelzijdigheid. Ze is geschikt voor bijna elke toepassing. De smalle zaagvoeg verbetert de zaagprestaties met bijna 20 procent in vergelijking met de standaarduitrusting van het vorige MS 261 C-M-model. Ook de trillingen worden tot 20 procent verminderd.

Beproefde uitrustingen zoals de zijdelingse kettingspanning en verliesveilige moeren maken het vervangen van de ketting kinderspel.

STIHL