©EGO Power+

Nieuw: Zero Turn zitmaaier met e-Steer™-technologie

EGO Power+, specialist in tuinmachines met een accu, introduceert een reeks nieuwe accu-aangedreven tuinmachines, waaronder twee Zero Turn zitmaaiers.

EGO Power+ lanceert nieuwe slimme innovaties waarmee duurzaam en emissievrij tuinieren nog gemakkelijker wordt.


“We zetten in op onze missie van tuinieren zonder uitstoot en zonder geluidsoverlast. Dat realiseren wij met onze tuinmachines die werken op EGO’s duurzame accuplatform. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Zo kunnen we verantwoord en met plezier tuinieren”, vertelt Gerco de Graaf, Director of Sales bij EGO Power+.

Twee Zero Turn zitmaaiers

Een van de nieuwe modellen – de ZT4201E-S – rijdt als een auto en draait als een Zero turn zitmaaier met zijn innovatieve e-Steer™ technologie, terwijl de andere – de ZT5201E-L – een aanzienlijk grotere optie met drie bladen biedt met een 132 cm gelast maaidek.

Beide Zero turn zitmaaiers – de ZT4201E-S en de ZT5201E-L – zijn ideaal voor tuinbezitters met grote percelen of professionals in de groensector en bouwen voort op de prestaties van de oorspronkelijke Z6 (ZT4201E-L). Opvallende kenmerken zoals EGO’s Peak Power™-technologie (het equivalent van een 22pk verbrandingsmotor door maximaal zes EGO-accu’s te combineren), het intuïtieve scherm en drie veelzijdige manieren om te rijden zijn op de nieuwe modellen gebleven, waar ook nieuwe functies aan zijn toegevoegd.

Naast prestaties en toegankelijkheid hebben de nieuwe zitmaaiers extra gebruikskenmerken zoals de zichtbare plaatsing van de LED-indicator die de accustatus prettig weergeeft en een comfortabele stoel met hydraulische vering, een USB-aansluiting en cruise control voor degenen die een flink aantal uren aan het gazon besteden.

De ZT4201E-S is een multifunctionele zitmaaier voorzien van zij-uitworp en kan met behulp van extra kits ook mulchen en opvangen. Hij beschikt ook over vier messnelheden en drie rij-instellingen voor snel en efficiënt maaien, tot wel 10.000m2 op één lading. Het innovatieve e-Steer™ is zo gemonteerd dat hij een makkelijke instap biedt en een onbelemmerd zicht geeft op het werkgebied.

Beide maaiers worden standaard geleverd met de CHV1600E 1600W lader, de snelste lader op de markt die zes 10Ah accu’s oplaadt in slechts drie uur.

Extra accessoires zoals een zonnescherm, een opbergvak aan boord, een opvangbak en een achterbumper zijn optioneel verkrijgbaar.

De ZT4201E-S zitmaaier kan gekocht worden voor de adviesprijs van €5999 en de ZT5201E-L voor de adviesprijs van €6499.

Het EGO assortiment wordt in de Benelux gedistribueerd door Stierman De Leeuw B.V.

www.egopowerplus.be
www.stiermandeleeuw.be