Nieuwe Honda grasmaaiers

Honda heeft voor elke tuin de juiste maaier in het aanbod. Kies je voor de rauwe kracht van de benzinemotor? Het snoerloze comfort van de accu? Of toch liever een robotmaaier, de stille werker? Maak kennis met de nieuwkomers in het gamma.

Honda presenteert twee nieuwe modellen HRN536 VK en HRN536 VY met krachtige en betrouwbare benzinemotoren en een maaidek van 53 cm voor grotere gazons, inclusief hellingen en wisselend terrein. Deze nieuwkomers zijn uitgerust met SMART Drive® hendel op het stuur. Daarmee kan je heel gemakkelijk de rijsnelheid aanpassen aan de gebruiker en de omstandigheden, zelfs tijdens het maaien. Handig om nog nauwkeuriger te werken rond bloemperken en borders. De achterwielen die moeiteloos in beide richtingen draaien. Dat geeft niet alleen een betere controle, maar ook meer wendbaarheid bij obstakels en kleinere oppervlakken. Nog meer gezondheid voor je gazon? Met het mulchsysteem Versamow™ schakel je snel tussen 100% mulchen of 100% gras verzamelen. Het Versamow™-systeem kan ook bladeren opzuigen en versnipperen tot mulch. De dubbele messen versterken de maaiprestaties en het nieuwe ontwerp van de messenbehuizing optimaliseert de luchtstroom, voor de beste mulching en grasopvang in zijn klasse.


De stille kracht


Voor middelgrote tuinen brengt Honda binnen zijn premium HRX-assortiment grasmaaiers een nieuw accu model uit: HRX 476 XB. De nieuwe snoerloze grasmaaier koppelt een krachtige batterij aan gesofisticeerde maaitechnologie, waardoor je moeiteloos kan switchen van maaien naar mulchen. Met het ingebouwde variabel mulchsysteem Versamow™ draagt de nieuwe grasmaaier nog meer bij aan de gezondheid van je gazon. Je kan schakelen tussen 100% mulchen en 100% gras verzamelen, of enkele combinaties ertussenin. Het variabel Versamow™-systeem kan ook bladeren opzuigen en versnipperen tot mulch. Met de Select Drive® kan je heel eenvoudig een constante maaisnelheid instellen en onthouden. En met één druk op de knop geniet je van een stillere maai-ervaring. De ‘stille modus’ verlaagt de snelheid van het maaimes van 2.600 tot 2.200 rotaties per minuut, en tot 87 dB. Afhankelijk van de grootte van je tuin en je voorkeur, kan je kiezen uit twee batterijcapaciteiten: 6 Ah en 9 Ah. Wist je trouwens dat de Honda snellader de 6 Ah batterij in minder dan een uur volledig oplaadt?

Moeiteloos maaien


Met HRM3000 ontwierp Honda een krachtige oplossing om je gazon in topconditie te houden… zonder de minste inspanning. Opvolger HRM3000 Live gaat technologisch nog een stap verder. Het resultaat is een autonome robotmaaier die je makkelijk kan verbinden (3G/4G/Bluetooth) en op afstand bedienen. Waar je je ook bevindt, via de gebruiksvriendelijke smartphone-app Mii-monitor Live hou je alles in de gaten en word je meester in moeiteloos maaien. De HRM3000 is bovendien een alleskunner: De micro-mulchtechnologie van Honda snijdt grasmaaisel fijn en verspreidt de deeltjes gelijkmatig over je gazon. Zo bemest de robot je gazon terwijl hij maait. Dankzij de slimme connectiviteit met Amazon Alexa krijg je een duidelijk kalenderoverzicht van het werkschema van de robotmaaier. Maaisessies toevoegen of annuleren, de maaihoogte wijzigen, een technische melding controleren… het kan allemaal vanop afstand.

honda.be