ELIET & Viano, een inspirerende samenwerking

ELIET en Viano, een gekende Belgische producent van meststoffen en gewasbescherming, sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden samen de ELIET Jetzer®. Met behulp van de ELIET Jetzer® kan je nu een bestaande grasmat behandelen met Viano SunProtect, een organo-minerale meststof verrijkt met waterkristallen.

Viano, een gekende Belgische producent van meststoffen en gewasbescherming sinds 1948, zocht ook naar oplossingen om planten beter te wapenen tegen deze langere droge periodes. Zij ontwikkelden SunProtect, een organo-minerale meststof verrijkt met waterkristallen. Dit product werkt het best als je het in de bodem vermengt. Bij een nieuwe aanleg van een gazon kan dit perfect omdat dit tijdens de voorbereiding van het zaaibed mee kan worden ingewerkt.


Tot voor kort bleef bestaand gazon eigenlijk buiten het toepassingsbereik, maar net hier ligt de grootste nood. In 2021 sloegen Viano en ELIET de handen in elkaar om dit probleem aan te pakken en zo kwam na anderhalf jaar research en ontwikkeling de ELIET Jetzer® uit het ELIET Creative Lab gerold.

Met behulp van de ELIET Jetzer® kan je nu een bestaande grasmat behandelen met Viano SunProtect. Dit gebeurt proactief in het voorjaar of in het najaar. Het waterabsorberend polymeer vermengd in SunProtect creëert na inbreng een ondergrondse waterbuffer die je gazon, planten,… kunnen aanspreken als door een droge periode de natuurlijke aanvoer stokt. Door 200 gr/m2 van het product meteen in de wortelzone van het gras te plaatsen is de werking van de actieve bestanddelen heel doeltreffend.

De aanwezige meststoffen boosten ook je gazon en dit vooral tijdens de eerste 6 maanden. De andere bestanddelen zoals het polymeer hebben een uitwerking waarvan de gazoneigenaar tot 7 jaar lang van de voordelen kan genieten. Zo bespaar je 50 % aan irrigatie van je gazon tijdens droge periodes. Een behandeling met SunProtect door de ELIET Jetzer® is een investering die de droogtebestendigheid van je tuin voor een langere periode waarborgt.

www.newateliet.com
www.elietmachines.com
www.viano.be

ELIET en Viano sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden samen de ELIET Jetzer®, waarmee je een bestaande grasmat kunt behandelen met Viano SunProtect, een organo-minerale meststof verrijkt met waterkristallen.