New Holland T3F

Firma Thomas stelde onlangs de New Holland T3F voor. Deze compacte tractoren vullen de lijn van machines bruikbaar door tuinaanleggers verder aan. Door de beperkte afmetingen zijn deze trekkers niet alleen inzetbaar in de fruitteelt, maar ook bij tuinaanleggers die kleinere tuinen aanleggen.

 t3De T3F serie bestaat uit 2 modellen, de T3.55F met 55 pk en de T3.65F met 65 pk onder de kap. Het vermogen wordt in beide modellen geleverd door een FPT Industrial S8000 serie motor, die we ook terug vinden in de grotere T4 en T5 modellen. Deze driecilinder motoren zijn uitgerust met een turbocompressor en intercooler, het nominaal vermogen wordt geleverd bij 2300 tpm. Deze compacte en reactieve, voornamelijk mechanische 3-cilindermotoren van 2,9 liter zijn conform de Tier 3A-emissiewetgeving, produceren lage geluids- en trillingsniveaus, zijn compatibel met 100% biodieselmengeling en bieden uitstekende brandstofzuinigheid.


De Synchro Shuttle transmissie is verkrijgbaar in 12×12 versie of 20×20 versie met kruipversnellingen. Bij beide versnellingsbakken is de topsnelheid 40 km/u. In kruipversnelling is de traagste snelheid 0,10 km/u. Vooruit en achteruit schakelen gebeurt met de omkeerschakeling aan het stuur. De vierwielaandrijving en de differentieelvergrendeling gebeurt elektro hydraulisch.

02_T3FHet zwevende platform van de nieuwe T3F garandeert een uitzonderlijk comfortabele, ergonomische en gebruiksvriendelijke bestuurdersomgeving. Alle bedieningen zijn binnen handbereik aan de rechterkant van het cabineplatform geplaatst en ook de hydraulische hendels werden slim op het rechterspatbord geplaatst, voor een overzichtelijke bestuurdersomgeving. Het instrumentenbord verschaft in een oogopslag nuttige informatie over de belangrijkste werkingsparameters. De pedalen zijn zwevend opgehangen zodat het platform volledig vrij is.

De uitlaat en luchtinlaat zijn onder de trekker weg gewerkt zodat het zicht naar voor niet gehinderd wordt. Het ROPS-frame kan volledig worden neergeklapt zodat er ook in lage ruimtes zonder beperkingen gewerkt kan worden.