Nieuwe GTS 1300 houtversnipperaar van GTM professional

De GTS1300 van GTM Professional is al jaren een betrouwbare houtversnipperaar voor vele boomverzorgers, hoveniers en plantagehouders. GTM Professional lanceert nu een vernieuwd model met een aantal aantrekkelijke eigenschappen. Hiermee speelt de producent in op alle wensen van de professionele gebruiker. Naast de bestaande motoropties is er nu ook een 15 pk motor beschikbaar, al dan niet elektrisch gestart.

De GTS1300 is het vlaggenschip van GTM Professional en voorzien van een efficiënt rotor versnippersysteem dat takken tot Ø10 cm automatisch naar binnen trekt en verwerkt tot bruikbare houtsnippers. Wat direct opvalt aan het nieuwe model is de brede, lage invoer voor een optimale doorstroom van takken met veel zijtakken. Uit vergelijkende tests blijkt dat de GTS1300 sneller werkt dan vergelijkbare houtversnipperaars in zijn categorie en mooiere en gelijkmatigere houtsnippers geeft als resultaat.


Een andere zichtbare aanpassing aan de machine is het onderstel. Deze is versmald en verstevigd met nieuwe ondersteuningen voor meer stabiliteit. Daarnaast is de motor nu op een plateau met slotbouten bevestigd zodat de motor met één soort sleutel te verplaatsen is om de riemspanning te regelen. Net als de vorige uitvoering is de nieuwe GTS1300 gecertificeerd door TÜV Rheinland en voldoet de machine aan de strengste veiligheidsnorm.

De houtversnipperaar is compact gebouwd en perfect gebalanceerd dankzij het ingenieuze ontwerp. De nieuwe GTS1300 is slechts 77 cm breed en past met gemak door een tuinpoort. De wielen van de GTS1300 zijn uitwisselbaar met die van de GTS900 zodat de machine zelfs door 73 cm brede poorten past. Om de houtversnipperaar veilig te transporteren op een trailer of in een bestelbus, heeft GTM Professional de bumper vergroot en sjorogen aangebracht onder de invoer.

Soms maken kleine aanpassingen een groot verschil. Zo maakt GTM Professional nu gebruik van standaard zeskantbouten en nieuwe scharnieren om de in- of uitvoer gemakkelijker te demonteren. Bij het demonteren wordt de werking van de machine onderbroken door middel van de veiligheidsschakelaars. Deze schakelaars zijn vernieuwd en voorzien van een behuizing voor extra bescherming. Bovendien is de noodstopbeugel dichter op de invoer gemonteerd om verstrikking van takken te voorkomen en zijn er anti-vibratie rubbers toegevoegd om vibraties te reduceren.

Ook het onderhoud aan de machine is een stuk eenvoudiger geworden. In de riemkast is een opening gemaakt om het lagerhuis te smeren zonder de riemkast te demonteren. Verder zijn de rotor- en motorpoelie vernieuwd en zijn er slotbouten en een riemgeleider gemonteerd voor een soepele werking van de riemen.

Met de lancering van de nieuwe GTS1300 brengt GTM Professional ook direct een innovatieve trekstang met bol- en pinkoppeling op de markt als bijpassende accessoire. De trekstang heeft twee verschillende posities, uitgeklapt voor het verplaatsen van de machine en ingeklapt als vervanging van de standaard steunen voor meer bodemvrijheid bij gebruik en onderhoud.

Kijk voor meer informatie op www.gtmchippers.nl