Herco Machinery lanceert hybride én elektrische klepelmaaier

Op de Agribex in Brussel heeft Herco Machinery een klepelmaaier gepresenteerd die als hybride én elektrisch aangedreven verkrijgbaar is. Het gaat om de Robofox Hybrid en Robofox Electra van het Italiaanse merk Peruzzo.

 


Robofox Hybrid is een zelfrijdende, radiogestuurde klepelmaaier die geschikt is voor het mulchen van gras, struiken en takken op steile hellingen. De machine is uitgerust met een 28 pk motor. De rij aandrijvingen wordt voorzien door twee krachtige borstelloze elektromotoren, die de Robofox over de grond verplaatsen. Robofox wordt aangedreven door twee interne batterijen , zelfs zonder werkende benzinemotor.

Robofox Electra is een op afstand bedienbare klepelmaaier met een batterijvermogen van twee tot drie uur. De maaier is uitgerust met een volledig elektrische aandrijving: zowel de aandrijving van de rupsbanden als de aandrijving van de maaier is elektrisch De batterijen die bij de Robofox Electra worden geleverd hebben een batterijduur van twee tot drie uur. De batterij is eenvoudig te vervangen, waardoor de werktijd van de maaier kan worden verdubbeld.

Beide machines werken op heuvels met een stijgingspercentage tot 55 procent. De maximale rijsnelheid bedraagt 6 kilometer per uur. De afstandsbediening kan tot 150 meter ver werken.

www.herco-machinery.be