Inverde / Graslandbeheer in de praktijk

Inverde organiseert op donderdag 27 mei een excursie in Aalst met groenambtenaar Bart Backaert over ecologische begrazing en graslandbeheer. Voor groendiensten, tuinaannemers, tuinarchitecten, natuurbeheerders en iedereen die wil weten hoe een stadsdienst graslanden en kruidachtige vegetatie beheert. Zowel ecologische, als praktische en logistieke aspecten komen aan bod.

Bart Backaert heeft 40 jaar ervaring bij de groendienst van Aalst, waarvan 20 jaar als hoofd. De excursie start in het stadspark en het natuurgebied Osbroek. Daarna volgt een fietstocht langs verschillende graslanden en ruigtes in en rond Aalst.


In het stadspark bekijk je de kruidenrijke gazons en ingezaaide bloemenmengsels. Daar vertelt Bart hoe ze het gazon omvormden tot hooilanden en hoe ze ruigtekruiden beheren in parken. In het Osbroek ligt de focus op het beheer van natte hooilanden, het beheer van ruigtekruiden op stortplaatsen, begrazing en het beheer van zomen en randen. Bart neemt je verder mee langs het Heuvelpark en de Gerstjens.

Info en inschrijvingen: Inverde