Nieuwe draadloze kettingzagen van Kärcher

Kärcher presenteert met de CNS 18-30 Battery (18V) en de CNS 36‑35 Battery (36V) twee accu kettingzagen. Of het nu om zaagwerkzaamheden rondom het huis en in de tuin of omvangrijkere projecten gaat, de accu kettingzagen van Kärcher zijn geschikt voor elke taak.

 


Voor gangbare zaagwerkzaamheden in de tuin is de CNS 18-30 Battery met 18 V-batterij, een kettingsnelheid van 10 m/s en een 30 cm lang zwaard de juiste keuze. Deze kettingzaag weegt circa drie kg en heeft een optimale gewichtsverdeling, waardoor hij bijzonder handzaam is. Voor grote projecten verdient de CNS 36‑35 Battery aanbeveling. Dankzij zijn kettingsnelheid van maximaal 21 m/s en het 35 cm lange zwaard vormen ook harde boomstammen geen enkel probleem meer.
De apparaten uit de CNS-serie van Kärcher staan dankzij enkele technische voorzieningen garant voor een veilig gebruik. Zo voorkomt de veiligheidsontgrendeling dat de zaag onbedoeld start. Bij een terugslag brengt de terugslagbeveiliging de ketting meteen tot stilstand. En de zaagklauwen zorgen voor een stabiele geleiding en nauwkeurige sneden. Bovendien kan de ketting moeiteloos via een draaiknop gespannen worden. Om het onderhoud te beperken beschikken de zagen over automatische kettingsmering. Het oliepeil kan via een doorzichtig kijkvenster gecontroleerd worden. De borstelloze motor waarborgt een lange levensduur.

Kärcher Battery Universe

De ‘Kärcher Battery Universe’ omvat twee batterijplatformen met een continu groeiend aantal machines, variërend van de hogedrukreiniger over de bladblazer tot de multifunctionele stofzuiger. Zowel de compacte 18 V-batterijen als de krachtige 36 V-batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten om een breed toepassingsgebied mogelijk te maken. De batterijen zijn compatibel met alle Kärcher-machines van dezelfde spanningsklasse, of ze nu tot het Home & Garden of het Professional gamma behoren. Een uniek voordeel van alle Kärcher-batterijen is het lcd-scherm met real-time technologie, die naast de resterende batterijcapaciteit ook nauwkeurig de resterende looptijd en oplaadtijd in minuten weergeeft.

Dankzij efficiënt temperatuurbeheer leveren de batterijen ook optimale prestaties bij intensieve toepassingen. Intelligente celbewaking beschermt tegen overbelasting, oververhitting en diepe ontlading. Als een machine langere tijd niet wordt gebruikt, zorgt de processorgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power-batterij voor een lange levensduur van de cellen.