Nieuwe accu-onkruidknipper STIHL

De nieuwe professionele accu-onkruidknipper STIHL RGA 140 is voorzien van twee messen die in tegengestelde richting draaien. Dit beperkt merkbaar het risico van opgeworpen steentjes of gruis.

Tegelijk garandeert dit mesprincipe een grote snijkracht en voorkomt het dat het maaisel de messen blokkeert. De nieuwe RGA 140 is dan ook de ideale machine om onkruid en gras te verwijderen rond palen, langs vangrails, omheiningen, wegen en stoepen, en op vluchtheuvels en parkeerterreinen. De machine leent zich ook perfect voor maaiwerken op vluchtheuvels en parkeerplaatsen. Om een uitstekende maaiprestatie bij een optimale energie-efficiëntie te verkrijgen, kan het toerental van de krachtige EC-motor in drie stappen aangepast worden.


Bovendien werkt de machine zo geruisloos dat gehoorbescherming overbodig is. De machine is dus ook geschikt voor gebruik op geluidsgevoelige locaties. De dubbele handgreep biedt een hoog werkcomfort bij langdurig gebruik. De robuuste accu-onkruidknipper leent zich voor gebruik op de meest uiteenlopende ondergronden, zoals steenslag, asfalt en plaveisel. De gemakkelijk te reinigen luchtfilter staat borg voor een betrouwbare motorkoeling en dus voor een lange levensduur.

De machine maakt deel uit van het STIHL AP accusysteem voor professionele gebruikers en werd speciaal ontworpen om aan hun vereisten tegemoet te komen. De RGA 140 kan bovendien ook worden gebruikt bij regen en vocht (IPX4). Voor de optimale werking van de machine wordt de accu AP 300 S aanbevolen. Die staat niet alleen in voor de energievoeding, maar garandeert ook een uitstekend evenwicht.

Meer info: stihl.be