Nieuwe accukettingzaag STIHL MSA 220 C-B / Topmodel met exclusieve zaaggarnituur

De nieuwe MSA 220 C-B is de krachtigste accukettingzaag in het assortiment van STIHL. Dankzij de hoge kettingsnelheid gaat het werk vooruit en is steeds een groot zaagvermogen gegarandeerd, ongeacht de laadtoestand van de accu. De machine is uitstekend geschikt voor snoeiwerkzaamheden, houtconstructies of het vellen en verzagen van kleine bomen.

De STIHL MSA 220 C-B start met een druk op de knop, versnelt al gauw en heeft een permanent hoog zaagvermogen, ongeacht de laadtoestand van de accu. Daarvoor is de elektronisch aangestuurde, borstelloze elektrische motor verantwoordelijk. Die levert uitzonderlijke prestaties en werkt bijna zonder slijtage.


De robuuste MSA 220 C-B is bestand tegen regen en vocht en is ook geschikt voor zaagwerk in afgesloten ruimtes. Daarmee is deze machine het ideale gereedschap voor professionele gebruikers bij gemeenten, in de tuinbouw en bij handwerk.

Sterke zaagketting met volle beiteltanden

De MSA 220 C-B is standaard uitgerust met een zaagketting met volle beiteltanden: de exclusieve STIHL 3/8″ Picco Super 3 is sterk en tegelijk trillingsarm en terugslagarm. Het toestel levert een uitstekende snijkwaliteit en vertoont een slechts beperkte neiging tot schokken. Door het bijzonder grote zaagvermogen neemt de energie-efficiëntie toe. Dat vertaalt zich in tot 30 % meer insnijdingen per acculading, in vergelijking met een overeenkomstige ketting met halve beiteltanden. Bovendien vereenvoudigt de bredere zaagsnede het werk met de velwig.

De uitstekende en bedrukte vellijst maakt het mogelijk om de velrichting precies te bepalen en nauwkeurig te werken bij het vellen van kleine bomen. Dankzij het compacte design en de softgrip ligt de machine aangenaam en vast in de hand. Andere praktische details zijn de kettingsnelspanner, waarmee de ketting zonder gereedschap kan aangespannen worden, en de gedeeltelijk transparante olietank, zodat de gebruiker steeds kan zien hoe vol de tank is.

Nieuwe STIHL AP 300 S accu

Een aanrader is de eveneens nieuwe STIHL AP 300 S accu. Ze beschikt over 25 % extra energie in vergelijking met de AP 300 zodat een opgeladen machine tot 45 minuten lang gebruikt kan worden. Ze is ook compatibel met alle andere machines van dit modulaire accusysteem van STIHL.

nl.stihl.be