STIHL bladblazer BR 800 C-E innoveert met hoge blaaskracht en zijdelingse start

STIHL pakt uit met een nieuwe professionele bladblazer, speciaal ontworpen om grotere oppervlakken effectief en comfortabel schoon te maken: de BR 800 C-E. Met een blaaskracht van 41 newton is dit paradepaardje ideaal voor landschapstuiniers of gemeentelijke reinigingsdiensten om groenafval, zwerfvuil en bladeren in no time bij elkaar te blazen.

Het innovatieve karakter van deze bladblazer zit deels in de nieuw ontwikkelde zijdelingse start. Zo kan je de machine na korte onderbrekingen opnieuw opstarten zonder dat je hem van je rug hoeft te nemen.


Daarnaast is hij uitgerust met een traploze, snelle versnelling van de blaaspijp. Zo kan je de blaaspijp gemakkelijk inkorten wanneer je hem bijvoorbeeld in smalle ruimtes dient te gebruiken. En natuurlijk net zo snel en eenvoudig weer verlengen.

Ondanks de indrukwekkende blaaskracht weegt deze bladblazer slechts 11,7 kg. Dit gewicht wordt bovendien optimaal verdeeld door het ergonomische draagsysteem met heupgordel. Daarnaast vermindert het STIHL antivibratiesysteem de trillingen ter hoogte van de greep en op de rug. Ook kan je de positie van de handgreep verstellen met een snelspanner en de bladblazer zo moeiteloos aanpassen van gebruiker tot gebruiker.

Ten slotte is het mogelijk om de motorelektronica van de BR 800 C-E te diagnosticeren. De essentiële systeemgegevens kunnen op die manier in de gespecialiseerde werkplaats uitgelezen worden. Eventuele storingen zijn daardoor snel gelokaliseerd en verholpen.

nl.stihl.be