Nieuwe accuhoogsnoeiers van Stihl

Met de nieuwe STIHL HTA 66 en HTA 86 accuhoogsnoeiers is het efficiënt en veilig onderhouden van de bomen vanaf de grond kinderspel.

 


De nieuwe accuhoogsnoeiers van STIHL bieden een ideaal werkbereik voor het onderhoud van bomen: de STIHL HTA 66 heeft een totale lengte van 240 cm. De HTA 86 heeft een vierkante telescoopsteel die een uitstekende geleidingsstijfheid biedt. De gebruiker kan de steellengte zonder gereedschap aanpassen van 270 tot 390 cm. Omdat het zwaartepunt van de accu in de as van de buis ligt, zijn beide machines perfect in balans. Dit zorgt voor een lagere uitschakelkoppel en maakt het werk minder vermoeiend.

De twee hoogsnoeiers hebben een krachtige EC-motor en zijn standaard uitgerust met de STIHL zaagketting 1/4“ Picco Micro 3 (PM3) voor een hoog snoeivermogen en een onberispelijk resultaat. Door de snijlengtes van 25 cm (HTA 66) en 30 cm (HTA 86) kan je ook dikkere takken efficiënt en precies snoeien. De traploze regeling van het toerental op de ergonomische bedieningshendel zorgt voor energiebesparend werken en een lange levensduur van de accu. Bovendien is de motor zo stil dat er geen gehoorbescherming nodig is.

Beide machines zijn zeer eenvoudig te bedienen dankzij de ergonomische bedieningshendel en vallen op door hun lage gewicht. Hun krachtige maar stille elektromotor start met een druk op de knop en overtuigt met zijn spontane versnelling, zonder uitlaatgassen.

De hoogsnoeiers worden gevoed door een krachtige 36 V lithiumionaccu van het STIHL AP accusysteem. Deze wordt vastgezet in het accuvak, dat in de behuizing geïntegreerd is, en zorgt zo niet alleen voor een betrouwbare stroomvoorziening, maar ook voor een uitstekende balans. Dit modulaire systeem bestaat uit meer dan 20 andere machines voor de meest uiteenlopende taken, accu’s met verschillende energiecapaciteiten en verschillende laders. Het is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en maakt het mogelijk om de machines zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden te gebruiken, zoals bij nat of regenachtig weer.