BUUR wordt deel van Sweco

Sweco Belgium neemt BUUR, Bureau voor Urbanisme, over. Zowel de medewerkers als de projecten van BUUR worden overgenomen ‘met het oog op de realisatie van een gemeenschappelijke missie: de co-creatie van een hoogkwalitatieve en duurzame leefomgeving voor de toekomstige generaties.’

“BUUR is de perfecte partner voor Sweco en zal ons dienstenaanbod naar klanten inzake klimaatadaptatie en ontwerp van duurzame steden verder versterken. Door krachten te bundelen, creëren we een cluster van meer dan 140 experten die zich toeleggen op het ontwerp van duurzame en hoogkwalitatieve leefomgevingen,” verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.


BUUR is een vooraanstaand bureau van stedenbouwkundigen, architecten, landschapsarchitecten, ruimtelijk planners en mobiliteitsexperten. Vanuit de kantoren in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen zullen de ruim 60 medewerkers actief bijdragen tot de groei van Sweco. Samen met Sweco ontstaat er een interdisciplinaire cluster die de belangrijke ruimtelijke thema’s en maatschappelijke behoeften kan aanpakken, met de focus op sterke kernen, integrale ecosystemen, duurzame mobiliteit, veelzijdige regio’s, klimaat & energie, circulaire economie en gezondheid.

“In interdisciplinaire teams werken we reeds regelmatig samen met Sweco. Daarbij is het besef gegroeid dat de uitdagingen complexer en urgenter worden. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te creëren ten bate van de noodzakelijke maatschappelijke transitie, voor de toekomstige generaties, voor onze planeet. Nu we deel uitmaken van de internationale Sweco-groep zien we veel mooie opportuniteiten voor onze klanten én medewerkers. Samen zullen we de duurzame steden en gemeenschappen van morgen vormgeven,” besluiten Johan Van Reeth en Kathleen Van de Werf van BUUR. “Door ons te verenigen als één pakken we samen de maatschappelijke transitie aan. Dat vergt ambitie, creativiteit en innovatie. BUUR en Sweco willen dit vanaf vandaag waarmaken, in samenspraak met alle betrokkenen, over disciplines en sectoren heen, in verschillende contexten. BUUR zal voortaan samen met de Urban.Habitat teams van Sweco opereren onder de naam ‘BUUR Part of Sweco.”

Door de activiteiten van BUUR en Sweco te bundelen, versterkt de expertise in strategische en ruimtelijke planning, stadsontwerp, mobiliteit en de realisatie van publieke ruimtes en landschappen. “We staan garant voor een geïntegreerde visie en samenwerking tussen disciplines zoals infrastructuur, energie, gebouwen en milieutechnologie. Samen willen we bewust een voorbeeldrol opnemen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met de steun van de internationale Sweco-groep positioneren we ons in Europa en ook globaal als een partner in transitie”, klinkt het.

Bron: Sweco