© Stihl

Nieuwe accublazer Stihl BGA 200

Landschapstuiniers, gemeenten en schoonmaakbedrijven hebben robuuste, duurzame machines nodig om bladeren, groenafval of zwerfvuil te verwijderen. Tegelijkertijd vragen zowel gebruikers, bewoners als omwonenden om geluidsarm gereedschap. De Duitse fabrikant Stihl speelt hierop in, met haar BGA 200 accubladblazer.


Met een blaaskracht van 21 newton is deze accubladblazer buitengewoon krachtig. Via zijn hoge luchtsnelheid blaast hij zelfs natte bladeren weg en daarnaast is de BGA 200 flexibel in het gebruik dankzij een nieuw ontwikkeld comfortdraagsysteem, in combinatie met een extra handgreep en de gasvergrendeling.

Dankzij deze eigenschappen kan men de machine op verschillende manieren gebruiken. Zo kan hij in de hand worden gedragen voor kleine oppervlakken of in het draagsysteem hangen voor langdurige reinigingswerkzaamheden. Het wisselen gebeurt in een handomdraai, het werkcomfort is enorm verhoogd en dankzij de geluidsarme werking is de BGA 200 ook ideaal voor onbeperkt gebruik in geluidsgevoelige omgevingen. Gehoorbescherming is zelfs niet nodig en het regelen van de gewenste blaaskracht gebeurt op drie niveaus via een keuzeschakelaar.

www.nl.stihl.be