Nieuwe accublazer STIHL BGA 200 [VIDEO]

De STIHL BGA 200 heeft een blaaskracht van 21 newton. Dat is 20 procent meer dan de voorheen krachtigste STIHL BGA 100 accubladblazer. Hiermee is hij het nieuwe topmodel van STIHL. Met een maximale luchtsnelheid van 84 m/s en een luchtdebiet van 941 m3/u is hij de perfecte hulp voor professionele reiniging van grote oppervlakken. Met een geluidsvermogenniveau van 93 dB(A) is deze accubladblazer stil in gebruik en dus ideaal voor geluidsgevoelige omgevingen zoals parken en woonwijken of in de buurt van scholen en ziekenhuizen.

Daarnaast is de BGA 200 flexibel in gebruik dankzij het nieuw ontwikkelde comfortdraagsysteem, in combinatie met een extra handgreep en de gasvergrendeling. Dankzij deze eigenschappen kun je de machine op verschillende manieren gebruiken. Je kunt hem in de hand dragen voor kleine oppervlakken of in het draagsysteem hangen voor langdurige reinigingswerkzaamheden. Het wisselen tussen beide systemen gebeurt in een handomdraai. Deze aanpak is handig en efficiënt. Hij verhoogt het werkcomfort enorm en spaart de krachten van de gebruiker.
Intelligent bedieningsconcept
De gebruiker kan de blaaskracht in drie vermogenstrappen regelen met een ergonomisch geplaatste tuimelschakelaar. Een bijkomende boost-functie levert onmiddellijk de maximale blaaskracht. Daarnaast heeft de BGA 200 een innovatieve blaaspijp, die je met één druk op de knop in lengte kunt verstellen. Zo pas je de blaaspijp aan in een handomdraai.


Modulair accusysteem

De BGA 200 haalt zijn energie uit een 36 V lithium-ionaccu van het STIHL PRO accusysteem. Alle accu’s van dit systeem zijn compatibel met de BGA 200. Je kunt ze dragen aan een heupgordel of in een rugzaksysteem (STIHL AP-serie). De ruggedragen accu’s van de STIHL AR-serie met hun hoge energie-inhoud zijn een volledige werkdag inzetbaar. De aansluiting gebeurt eenvoudig met een aansluitkabel via een contactdoos op de blaaseenheid. Het gewicht van de machine vermindert door de accu dicht bij het lichaam aan de gordel of op de rug te dragen om ontspannen te werken

stihl.be