STIHL RLA 240 accuverticuteermachine: verticuteren en roskammen met één machine

Met de nieuwe RLA 240 accuverticuteermachine van STIHL kan je het gazon zowel verticuteren als roskammen. Zo is het uitgerust met een verticuteerrol met 16 messen waarmee je mos en vervilting vlot verwijdert. Hierdoor kunnen water en voedingsstoffen goed tot de wortels doordringen. Daarnaast is er de verluchtingsrol om dood plantenmateriaal uit je gras te kammen. Zo fris je je gras op, verdicht je het en bestrijd je onkruid. De accuverticuteermachine is ideaal voor gazons tot 500 m² en uitgerust met een krachtige 36 V lithium-ionaccu uit het AK-accusysteem.

De STIHL RLA 240 is erg wendbaar dankzij de compacte constructie en weegt slechts 15 kg zonder accu. Hij heeft een werkbreedte van 34 cm. Daarnaast werkt hij erg comfortabel dankzij de duwstang die je op 4 hoogteniveaus kan verstellen en de doorlopende motorstophendel. Ook de snijdiepte kan je traploos instellen. Het losgewerkte mos en de vervilting komen dan weer in de grote opvangbox terecht.


De machine werkt op een krachtige 36 V lithium-ionaccu en is compatibel met alle accu’s van het AK-systeem. Handig wanneer je meer dan één toestel bezit. Zo kan je de accu en lader voor meerdere machines gebruiken. Denk aan grasmaaiers, heggenscharen, bladblazers, kantenmaaiers, kettingzagen …

Het reinigen van je machines is niet het leukste karwei. Gelukkig kan je aarde en grasresten makkelijk verwijderen van de stevige polymeerbehuizing. Gewoon de duwstang omklappen en de machine kantelen. Zo zijn ook de verticuteer- en verluchtingsrol goed toegankelijk. Gereinigd in een-twee-drie. Bovendien kan je het toestel met ingeklapte duwstang en zonder opvangbox compact opbergen.

stihl.be