© GMT Equipment

Nieuw: Velkop met Total Tree Control

Het Nederlandse bedrijf GMT Equipment heeft onlangs een nieuw product gelanceerd: de GMT TTC velkop. TTC staat voor Total Tree Control. TTC combineert het voordeel van de bewegingsflexibiliteit met de mogelijkheid om boomdelen in positie (vast) te houden bij het wegnemen. Deze manier van ‘tilt-blokkeren’ is uniek en het systeem is dan ook gepatenteerd.


Het mechanisch vellen van bomen met een velkop wint aan populariteit. Het grootste voordeel is dat het proces veiliger en efficiënter verloopt dan bij traditionele technieken. De nieuwe modellen velkoppen van GMT Equipment zijn speciaal ontwikkeld om het vasthouden van boomdelen na het moment van zagen mogelijk te maken. Hierbij wordt niet alleen de tilt-cilinder van de velgrijper geblokkeerd, maar ook de beweging in alle richtingen in de cardanische ophanging. Dat betekent: flexibel aanleggen en vast wegnemen met een druk op de knop!

Het Total Tree Control systeem komt in twee varianten op de markt: een velkop met een veldiameter van 40 cm (GMT035 TTC) en een veldiameter van 50 cm (GMT050 TTC). GMT Equipment velgrijpers zijn geschikt voor alle voertuigen met kraan.

www.gmt-equipment.com/nl