Nederlandse Tuinenstichting / Tuinen van de toekomst

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) bestaat dit jaar 35 jaar. De stichting viert deze verjaardag op 26 september met een feestelijke Lustrumdag in Wageningen. Met het evenement hoopt de stichting niet alleen haar donateurs, maar ook studenten, professionals in de groenwereld, de groene vakpers, en andere belangstellenden te interesseren voor haar missie: de instandhouding van tuinen en parken die van belang zijn door vormgeving, beplanting en cultuurhistorisch karakter. In de afgelopen 35 jaar heeft de NTs veel bereikt, maar zichzelf nog lang niet overbodig gemaakt. Groen staat meer dan ooit onder druk. De kwetsbare relatie tussen mens en natuur vraagt om nieuw beleid.

Programma
In en om Hotel de Wageningsche Berg is er een ochtend- en middagprogramma, dat onder andere bestaat uit een debat tussen prof. dr. Erik de Jong (bijzondere leerstoel Cultuur, Landschap en Natuur aan de Universiteit van Amsterdam), de Belgische filosofe en schrijfster van het boek ‘Eindelijk buiten’ Ann Meskens, landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects en Beline Geertsema-Key, tuinontwerper en voorzitter van de NTs.


Hoe gaan tuinen en parken zich in de 21e eeuw ontwikkelen? Dat is de hoofdvraag die we na afloop van ons Lustrumevenement graag beantwoord willen zien. Maar ook:

Welke groene trends zullen onze leefomgeving gaan beïnvloeden? Wat zal de rol van de overheid zijn?

Welke leefomgeving zullen hedendaagse jongeren in de 21e eeuw verkiezen en welke rol speelt ‘groen’ daarin?

Het volledige programma en meer informatie vindt u op de website van de Tuinenstichting.

tuinenstichting