Nationale Tuinweek ‘Leef je uit met kruiden’

De Nationale Tuinweek 2017, die van 10 tot en met 18 juni wordt gehouden, heeft als thema ‘Leef je uit met kruiden’. Met de Nationale Tuinweek wil tuinvereniging Groei&Bloei in actie komen tegen de versteende tuin.

Meer planten (en minder tegels) in de tuin leveren een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten, aldus de organisatie. Je kunt er niet alleen van oogsten en genieten, maar afhankelijk van de soort hebben de smaakmakers ook sierwaarde door hun compacte groeivorm en fraaie bloemen die vlinders en bijen aantrekken.


Gedurende de Tuinweek worden er in het hele land groene activiteiten georganiseerd, van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname voor de meeste activiteiten is gratis, soms wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Open Tuinenweekend
Op 17 en 18 juni is het Open Tuinenweekend. Ruim 1.000 Groei&Bloei-leden laten hun particuliere tuinen zien aan geïnteresseerden. In verschillende regio’s zijn routes langs de verschillende tuinen gepland. Voor een compleet overzicht van alle open tuinen kunt u kijken op de site van Groei&Bloei.