Historische Arts & Crafts tuin van Standen gerestaureerd [VIDEO]

Standen, een van de belangrijkste Arts & Crafts tuinen van het Verenigd Koninkrijk, is na vijf jaar restauratiewerken in zijn oude glorie hersteld.

Het imposante huis van Standen in West Sussex werd in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door de belangrijke Arts & Crafts architect Philip Webb voor James Beale. Maar het was de vrouw des huizes, Margaret Beale, die de 6 ha grote tuinen ontwierp.


 

 

Renovatie

In de loop der jaren waren de tuinen sterk vereenvoudigd en waren er ook een aantal tuinelementen verdwenen. Na grondig onderzoek werden de tuinen de voorbije vijf jaar in hun oorspronkelijke staat hersteld. Zo werd onder meer de rozentuin en het zwembad heraangelegd, de vroegere lindenallée werd hersteld, in de moestuin werd opnieuw leifruit geplant, er werden ook meer dan 10.000 tulpen geplant en de borders werden herplant volgens de notities van Margaret Beale. Ook werd het eikenhouten trelliswerk, dat door Philip Webb was ontworpen, en dat ook voorkomt op behangpapier van William Morris, herbouwd.

 

 

Tot september 2017 loopt er een tentoonstelling over de restauratiewerken.

National Trust