NATIONALE GRASDAG

Op donderdag 3 september gaat in Hove bij Antwerpen voor de 9de keer de Nationale Grasdag door. Deze praktijkdag voor de professionele groenvoorziener wordt georganiseerd door 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer, Compo, ICL (Everris) en TerraCottem.

De grasdag wordt verder ondersteund door de erkende beroepsverenigingen zoals het AVBS, de BFG en het PCS, met zijn waarschuwingssysteem voor de groensector.


Voor deze editie zijn machineconstructeurs aangesproken om hun gamma aan oplossingen in beluchten, bezanden, beregenen, doorzaai, verticuteren,… te komen demonstreren. Naast de gebruikelijke grondbewerkingen zal ruimschoots aandacht besteed worden aan randapparatuur voor onkruidbestrijding, diverse sproeisystemen, multifunctionele bosmaaiers en ander klein gebruiksmateriaal voor de professionele groenvoorziener.  Ook de laatste nieuwigheden uit de zodenwereld zijn op de grasdag te zien.

De organiserende partners verstrekken eveneens adviezen over producten uit hun gamma die een meerwaarde kunnen bieden in het regeneratieverhaal : welk grasmengsel te gebruiken bij doorzaai, welke meststoffen te gebruiken in functie van de uitgevoerde grondbewerkingen en tijdstip van het jaar, welke bodemverbeteraar te gebruiken bij injectering van zand in de toplaag, welke gewasbeschermingsmiddelen aan te wenden vóór en nà renovatie?

 

Proefveld

In het kader van een duurzaam groenbeleid met het oog op biodiversiteit en het behoud van bijen en andere nuttige insecten werd een aantal éénjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ingezaaid. Eén van de troeven is dat ze de concurrentie met onkruid zeer goed aankunnen.

Het proefveld is exclusief voor professionals en tuinaanleggers doorlopend opengesteld van 10u30 tot 18u00.

www.nationalegrasdag.be

grasdag2