Bio Services International (BSI)

Moss Off, het groene antwoord op mos en groene aanslag

Iedereen met groene vingers komt op een bepaald moment die gevreesde klus tegen: op handen en knieën mos uit de tuin trekken of die groene aanslag op de terrastegels verwijderen. Bio Services International (BSI) brengt gelukkig redding in de vorm van Moss Off: een 100 procent natuurlijke en ecologische formule tegen mos en groene aanslag die veilig is voor mens en dier. Yves Verbeke, marketing director bij BSI, geeft met plezier tekst en uitleg.

“Bij BSI streven we al langer dan vandaag naar duurzame producten met bewezen resultaten tegen een haalbare prijs. Wij gaan volop voor ecologisch verantwoorde oplossingen, met een minimale impact op het milieu en de biodiversiteit. Ook de wetgevende instanties en regelgevingen zijn al lange tijd op die groene kar gesprongen. Dat vertaalt zich in een strenger wettelijk kader en steeds meer druk op de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen.”


“Het is dus een evidente zaak dat BSI meehelpt in de zoektocht naar ecologische alternatieven. Gelukkig kunnen wij hierbij rekenen op ons team van bio-ingenieurs. Als je net zoals wij regelmatig out of the box denkt, dan kom je soms tot opmerkelijke producten en daar is Moss Off het beste voorbeeld van”, vertelt Yves.

Bio Services International (BSI)

Natuurlijke bestanddelen

Moss Off is een ecologische formule op basis van natuurlijke ingrediënten. Het spreekt voor zich dat er geen chemische bestanddelen aan te pas komen. Je hoeft het enkel te verdunnen met water en vervolgens vernevel je het met een drukspuit op het mos of groene algen. Zodra het product droog is, vormt er zich een heel dun, onzichtbaar en biologisch afbreekbaar laagje dat ervoor zorgt dat het mos geen voedingsstoffen meer kan opnemen uit de omgeving.

Op deze manier verstik je als het ware het mos en de algen. Mos haalt zijn voedingsstoffen namelijk uit de lucht en het water. Je dierbare gras blijft buiten schot omdat gras nu eenmaal uit de grond en wortels groeit. Binnen de week na de toepassing merk je al resultaat en na 2 à 3 weken zijn mos en groene algen definitief verleden tijd. 

Bio Services International (BSI)

Onderzoek en ontwikkeling

De productontwikkelaars van BSI werken nauw samen met leveranciers, experts en wetenschappers om nieuwe oplossingen te blijven ontwikkelen. Het ecologische aspect loopt hier steeds doorheen als een rode draad.

“Bij een ecologische oplossing verwacht de consument hetzelfde als bij chemische alternatieven, maar de werking is vaak anders. Neem nu glyfosaat, dat voor particulieren uit de rekken werd gehaald en vervangen werd door producten op basis van onder andere pelargonzuur. Glyfosaat vernietigt het onkruid tot in de wortels, terwijl de alternatieve producten de groene delen van de plant vernietigen. Het is daarom heel belangrijk om consumenten duidelijk te informeren over producten, hun werking en de juiste toepassing ervan”, aldus Yves.

De nieuwe oplossing Moss Off werd uitvoerig getest bij een hele resem Europese instanties. Slotsom was dat de werking 100 procent fysisch is en er geen chemische processen bij komen kijken. “Wij blijven continu onderzoek doen en werken aan nieuwe producten. We willen de mensen een natuurlijk alternatief bieden. Die gezonde nieuwsgierigheid en drang naar innovatie zitten verweven in ons DNA. Noem ons gerust het buitenbeentje van de sector”, vertelt Yves.

Bio Services International (BSI)

Gezonde ambitie

Bij BSI beschikken ze over een pak ervaring en kennis. Een uitgebreid team van vakspecialisten en professionals werkt er continu aan nieuwe oplossingen. “Onze mensen komen uit heel diverse sectoren en achtergronden, maar één ding hebben we allemaal gemeen: de onstuitbare drang om oplossingen te bedenken die het leven van mens en dier mooier, aangenamer en veiliger maken”, zo stelt Yves. BSI investeerde trouwens onlangs in een fonkelnieuwe productiefaciliteit waardoor de productie zomaar eventjes verviervoudigd is. 

De activiteiten van BSI spelen zich voornamelijk af in de Benelux en Frankrijk, maar de ambities reiken verder. “We krijgen steeds meer voet aan de grond in andere landen. Eind maart zetten we Moss Off uitgebreid in de kijker op de Franse beurs ‘Journées des Collections’ (JDC), de belangrijkste vakbeurs in Frankrijk met een zeer internationaal publiek. Verder staan er nog heel wat andere beurzen in binnen- en buitenland op het programma voor de komende maanden. We gaan de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet”, besluit Yves trots.

Bio Services International (BSI)

Tekst: Kristof De Lathouwer 
Beeldmateriaal: Bio Services International (BSI)