Het Ontwerpinstituut / Plantencursus met Sanne Horn

|het ontwerp instituut| organiseert een tiendaagse beplantingscursus met tuin- en landschapsontwerpster en specialist in beplanting Sanne Horn.

Sanne Horn wordt ondersteund door drie gastdocenten. In de eerste plaats Norbert Peeters, botanisch filosoof. Daarnaast Simen Brunia, boomtechnisch adviseur Amsterdam en Michel Lafaille, docent ontwerpkunde en auteur.


Zelf is Sanne Horn bekend van o.a. de beplanting ontworpen voor de Floriade 2012 en de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam (in opdracht van Copijn). Ze geeft regelmatig les, heeft onlangs het nieuwe ontwerp gemaakt voor het Proveniershof in Haarlem en werkt aan veel projecten waarin beplanting een bijzondere rol speelt.

In juni 2016 is het kunstproject van de Franse kunstenaar Pierre Huyghe, getiteld ‘La Saison des Fêtes’, geopend in het Kröller Müller Museum, waar Sanne Horn het beplantingsplan voor gemaakt heeft.

Deze reeks is opgebouwd uit hoorcolleges, werkcolleges en atelierbijeenkomsten. Cursisten werken aan drie kleine opdrachten op beplantingsgebied.

De reeks start op woensdag 14 december 2016 en loopt gedurende 10 weken en gaat door in het Nederlandse Amersfoort. Voor deze bijzondere opleiding is een studiegids samengesteld die kosteloos is op te vragen via [email protected].

www.ontwerpinstituut.nl