Met de nieuwe STIHL laadkast laad je tot 20 STIHL accu’s tegelijk op

Voor professionele gebruikers zoals tuiniers, landschapsarchitecten, gemeentepersoneel of bosarbeiders die gebruik maken van accutechnologie van STIHL, is het belangrijk dat alle accu’s ’s nachts volledig zijn opgeladen en dat de machines ’s ochtends dus onmiddellijk klaar zijn voor gebruik, is uiterst handig voor zij die gebruik maken van de geluidsarme, uitlaatgasvrije. De nieuwe STIHL laadkast, ontwikkeld in samenwerking met Kesseböhmer, biedt deze betrouwbaarheid.

 


Dit systeem maakt het mogelijk om tot 20 accu’s van het STIHL AP accusysteem maar ook de ruggedragen AR accu’s centraal op te laden, bijvoorbeeld ‘s nachts. Het intelligente oplaadsysteem zorgt ervoor dat alle aangesloten accu’s de volgende werkdag volledig zijn opgeladen en klaar zijn voor gebruik. Je kan dus direct aan de slag.

De laadkast heeft vijf laden. Elke lade biedt ruimte voor vier accupacks van het STIHL AP systeem of een ruggedragen AR accu. Start het laadproces centraal voor alle laden met de startknop op de kast. Het intelligente oplaadsysteem bewaakt het laadproces en regelt het cyclisch voor elke lade. Zo worden alle aangesloten accu’s ’s nachts volledig opgeladen. De ledindicatoren tonen het huidige laadniveau van elke lade.

Dankzij de compacte afmetingen neemt de laadkast zeer weinig ruimte in. Voor de inbedrijfstelling is geen elektrische installatie nodig. Een eenvoudig stopcontact en een gewone aansluiting voor huishoudelijk gebruik van 220 V zijn voldoende. Het gebruik van een driefasige aansluiting (400 V) is ook mogelijk.

De kast is bovendien beveiligd tegen diefstal. Vergrendel ze om de accu’s te beschermen tegen onbevoegde toegang.