Mechelse parking kleurt groen

Koning auto regeert nog vaak in onze Vlaamse steden. Nochtans zijn er al alternatieven genoeg, zoals bijvoorbeeld autodelen. Wist je dat een deelauto gemiddeld door 8 mensen gebruikt wordt? Dat zijn 8 parkeerplaatsen die je kan omtoveren tot iets anders. BOS+ toonde de Mechelaar wat je daarmee kan doen, in samenwerking met Autodelen.net.

Zeven miljoen. Zoveel parkeerplaatsen zijn er in Vlaanderen. Als we hiervan nog maar een fractie van zouden kunnen omtoveren tot bos, zou dat een fikse meerwaarde zijn in het Vlaamse landschap. Het is een enorme ruimte, die anders kan worden ingevuld.  Bos is goed voor de gezondheid van iedereen en een instrument om de klimaatopwarming tegen te gaan. Zeker tijdens corona is er nood aan groene ruimte om tot rust te komen.


Met de actie Verover De Ruimte toonde BOS+ dat het anders kan. Dat er plaats is voor groen, dat een andere stedelijkheid mogelijk is. Op die manier hoopt men politici wakker te schudden en te kiezen voor een ommezwaai naar groenere ruimte. Vlaanderen kampt met waterproblemen, de algehele mentale gezondheid en de biodiversiteit gaat er jaar na jaar op achteruit. Problemen waar bos een antwoord op kan bieden.

BOS+ plantte enkele inheemse bomen zoals de winterlinde, haagbeuk en velddoorn, onderaan aangevuld met hulst, taxus en varens.