‘Maak je tuin rainproof’

Amsterdam Rainproof heeft samen met hoveniers die zijn aangesloten bij Branchevereniging VHG 12 maatregelen op een rij gezet in de ‘Maak je tuin rainproof’.
Het regent tegenwoordig vaker en harder. Door toenemende bebouwing en bestrating kan het regenwater niet meer weg. In veel steden zorgt het regenwater voor overlast en schade aan straten, woningen, winkels en tuinen. Daarom zijn maatregelen nodig.
In de folder staan voorbeelden van kleine en grotere maatregelen om regenwater in tuinen op te vangen en te benutten. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, door bijvoorbeeld de aanleg van een regenwatervijver, groene daken op tuinhuisjes, grindstroken, een open goot of infiltratiekratten, kan iedereen zijn tuin met kleine of grote maatregelen regenbestendig maken.

“Of het nu gaat om een regenton aansluiten, een groen dak op het schuurtje of de aanleg van een grindpad, elke druppel die je opvangt, telt”, vertelt Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG. “Groen is namelijk meer dan decoratie alleen, het helpt ook zeker om problemen zoals regenwateroverlast aan te pakken. Bovendien snijdt het mes aan meerdere kanten: wie tegels vervangt door groen, helpt meteen ook de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.”


Zie voor meer informatie de folder Maak je tuin rainproof op de site van de VHG.
022_regentuin_rainproof_merlijnmichon-33

Foto: Rainproof