LilyPond en Koninklijke Ginkel Groep winnen competitie Zwemvijver 2016

De Nederlandse ‘Zwemvijver van het Jaar 2016’ competitie werd gewonnen door LilyPond voor de beste particuliere zwemvijver. Koninklijke Ginkel Groep won de prijs in de categorie particulier natuurlijk zwembad.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch.


 

Ecologische zwemvijver

De jury is enthousiast over het ontwerp en de uitvoering van De Ecologisch Zwemvijver van LilyPond. “De beleving is in deze tuin optimaal: je waant je in een bloemrijk Hollands waterlandschap. Het heldere rechtlijnige concept versterkt de kracht van de beplanting. Zwemvijver en tuin gaan prachtig in elkaar over. Enerzijds is er de zorgvuldig afgewerkte overgang naar het gazon en anderzijds de prachtige, bijna onzichtbare overgang van de regeneratiezone naar oeverbeplanting. Deze weelderige overgang bepaalt onder andere het succes van deze tuin. ”De bosrijke omgeving en de hoge bomen in de tuin zorgen voor veel schaduw. Dit heeft indirect invloed op de plantengroei en dus ook op de waterkwaliteit. De jury heeft de waterkwaliteit als goed beoordeeld.

 

foto-21401

 

Particulier natuurlijk zwembad
Het Natuurlijk Buitenleven-bad van Koninklijke Ginkel Groep is de winnaar in de categorie particulier natuurlijk zwembad. Het zwembad is mooi gepositioneerd en de jury is enthousiast over dit evenwichtige, rustige ontwerp en de heel nette uitvoering van het bad, de vlonders en de beplanting. “Deze tuin is met een trapveldje, zwembad en twee terrassen een ideaal ingerichte plek voor het buitenleven van het hele gezin. Het zwembad heeft een goede waterkwaliteit en is mooi in het groen geïntegreerd. De consequente inpassing van de bamboevlonders geeft rust in het ontwerp en draagt bij aan de natuur- en groenbeleving. Positief dat het water wordt verwarmd met behulp van zonne-energie.”

 

foto-21400

Breed toepasbaar
De winnende projecten concurreerden met drie andere genomineerden: de Puur natuur-zwemvijver van Bruggeman hoveniers I ontwerpers, de andere inzending van Koninklijke Ginkel Groep: de Wellness-zwemvijver en het Natuurlijk zwembad met rand van De Lingebrug hoveniers.

Zwemvijver van het jaar 2016