Ermenonville / Renaissance Park Rousseau

Het Park Jean-Jacques Rousseau in het Franse Ermenonville was het allereerste voorbeeld van een pittoresk landschapspark in het Frankrijk van de Verlichting. Het werd vanaf 1762 ontworpen door de Marquis de Girardin, een groot bewonderaar van de filosoof Jean-Jacques Rousseau. Rousseau bracht er zijn laatste levensdagen door en werd er ook begraven op het befaamde Ile des Peupliers.

In 1985 werd het domein eigendom van de Conseil Général de l’Oise die het de voorbije jaren heeft gerestaureerd. Naar aanleiding van de heropening van het vernieuwde park wordt dit jaar vanaf eind april een uitgebreid educatief en cultureel programma georganiseerd rond het park en de figuur van Rousseau.


U vindt hier meer informatie over het park en het educatief-culturele programma.

_AT09239 _AT09346 Parc Jean-Jacques Rousseau. Ermenonville. Avril 2014 Parc Jean-Jacques Rousseau. Ermenonville. Avril 2014 Parc Jean-Jacques Rousseau. Ermenonville. Avril 2014 Parc Jean-Jacques Rousseau. Ermenonville. Avril 2014

« Je raffole de la botanique : cela ne fait qu’empirer tous les jours. Je n’ai plus que du foin dans la tête, je vais devenir plante moi-même un de ces matins… »

Brief van J.-J. Rousseau aan François-Henri d’Ivernois