Lezingenprogramma tijdens Dag van de Openbare Ruimte

De Dag van de Openbare Ruimte op 3 en 4 februari 2016 in Brussels Expo is een tweedaagse vakbeurs over de publieke ruimte. Infopunt Publieke Ruimte coördineert het inhoudelijke programma met thematische lezingenreeksen.

van beursorganisator ExpoProof. Infopunt Publieke Ruimte coördineert het inhoudelijke programma met thematische lezingenreeksen. De programmatie gebeurt in samenwerking met vakorganisaties uit de drie gewesten: Kubiekeruimte, Maison de l’Urbanité, ]pyblik[ en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw. De presentaties worden in het Nederlands of het Frans gehouden.


Bezoekers kunnen op de beursvloer kennismaken met de vele facetten van de openbare ruimte en krijgen een actueel beeld van alle denkbare producten op het gebied van groen, openbare verlichting, straatmeubilair, speeltoestellen en bestrating.

Volgende lezingen staan op het programma:
• “Interfases van landgebruik – van marge tot focus”, Valerie Dewaelheyns en Frederik Lerouge (dept. Aard- en Omgevingswetenschappen, KU Leuven).
• “Natuurbegraafplaatsen in Vlaanderen”, Agentschap voor Natuur en Bos.
• “Wegbeheersysteem: financieel-technisch optimaal onderhoud aan gemeentewegen objectief plannen”, Carl Van Geem (Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw)
• “Étude de programmation des espaces publics dans l’hypercentre de Molenbeek“, Benoït Moritz (M-SA).
• “Charleroi et la Sambre, une synergie de projets en bords de rivière”, Georgios Maillis, Bouwmeester Charleroi
• “Heesters in openbare ruimten: aanbevelingen uit het Technisch Vademecum Heesters”, Pieter Foré en Stefanie Delarue, Hogeschool Gent

www.openbareruimte.be