HAROL lanceert nieuw zonweringsconcept

Op Batibouw presenteert HAROL de nieuwste generatie zonwering die past op alle horizontale en hellende glasvlakken in woningen en veranda’s.

‘Past op elk vlak’: Zo vat HAROL het nieuwe zonweringsysteem samen. Isabelle Wintmolders , marketing en communicatie manager HAROL: “De steeds complexere architectuur met glaspartijen vraagt dat we soepel kunnen inspelen op elke bouwsituatie om telkens en wooncomfort en energiebesparing extra te verhogen . Deze nieuwe generatie zonwering is als een Zwitsers zakmes, dat voor elke behoefte een oplossing biedt en bovendien zeer knap oogt. Wat architecten en (ver)bouwers zeker niet onberoerd laat”. Op Batibouw wordt de eersteling voorgesteld, de verandazonwering VZ080-ZIP voor de kleinste glasoppervlakten (<9m2).


 

Nieuwe generatie zonwering

Zo zal in 2016 elke horizontale of hellende beglazing kunnen afgedekt worden: in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren, …. Zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering zijn voorzien voor aanbouwconstructies. Ook het doek beweegt naar keuze top-bottom of links-rechts. Elke zonwering garandeert maximaal installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekspansysteem, verschillende steunvoeten en een zeer makkelijk koppelsysteem.

Het strakke en tijdloze design van de opvallend compacte kast van de nieuwe zonwering is geschikt voor elke bouwstijl. Dat extra slanke ontwerp heeft twee troeven: een onbelemmerd zicht naar buiten en de gevel die niet ontsierd wordt. Het innovatieve ‘schroefloze’ design focust daarbij op het kleinste detail en zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een bijzonder fraai, esthetisch resultaat.

De meeste modellen zullen beschikken over ultrastrakke doeken met innovatief ZIP-systeem dat niet onderhevig is aan slijtage en extreem windbestendig, waardoor de doeken jarenlang strak gespannen blijven. Bovendien is het insectenwerend.

 

Vouwdaken

In het gamma Buitenleven beschikt HAROL over 3 daktypes: lamellendaken, patio’s of vouwdaken en pergola’s met opgerolde doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit najaar uit met 2 nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion.

Maak kennis met de innovatieve, volledig horizontale Patio Nomo, geschikt is voor elke situatie, vrijstaand of in aanbouw. Glazen schuifwanden, ingebouwde screens en ledverlichting rondom garanderen nog meer buitencomfort, zelfs bij hevige regenval. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden en een kleiner, elegant dwarsprofiel. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

 

800_harol_nomo-1

 

Met de Patio Fusion, met zijn ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde, bepaal je makkelijk de ideale dosis invallend zonlicht. Een plotse regenbui? Geen enkel probleem: de Fusion fungeert als de perfecte regenwering dankzij een innovatief afvoersysteem, waarbij het water steeds wordt via watergoten en niet langs de zijkanten wordt weggevoerd. Instant sfeer creëer je dan weer met de led-verlichting, die zowel in de profielen van het doek als in de voorlijst kan worden geïntegreerd. De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

 

800_harol_fusion

BATIBOUW – Hal 4 – Stand 4316

www.harol.be