VRP / Citytrip Groen Amsterdam

De Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning VRP organiseert op 21 maart 2017 een citytrip naar Amsterdam. Op het programma bezoeken aan o.a. De Ceuvel, Het Funenpark, Buiksloterham, Borneo-, KNSM- en Java-eiland. Achtergrondinfo komt van planners, architecten en stadsdiensten.

Wat het opvangen van de bevolkingsgroei betreft, wil Amsterdam op korte termijn 50.000 nieuwe woningen voorzien. Enkele ambitieuze woonprojecten komen aan bod, met aandacht voor de omgang met auto’s/parkeerplaatsen en de meerwaarde van het openbaar domein.


Gids is landschapsarchitect Steven Delva van DELVA Landscape Architects die al jaren in Amsterdam woont en werkt.

De Ceuvel

De Ceuvel is een uniek tijdelijk park, een stedelijke jungle bestaande uit woonboten en een overdaad aan planten die de zwaar vervuilde grond gedurende tien jaar moeten zuiveren.

 

 

Het Funenpark

Het autovrije Funenpark is een ontwerp van Rijksbouweester Frits Van Dongen. Het driehoekige park bestaat uit zestien (verschillend ogende) woonblokken waar senioren, studenten, gezinnen … hun gading vinden in een uitgebreid gamma aan woningen gaande van sociale huisvesting tot duurdere koopwoningen.

 

 

Buiksloterham

Buiksloterham is een droogmakerij (nat gebied waar watermolens of pompen het overtollige water afvoeren) waar sinds begin twintigste eeuw industriële en havengebonden activiteiten plaatsvonden. Nu wil de stad er nieuwe, creatieve bedrijven aantrekken en een mix van wonen & werken realiseren.

 

 

Iedereen met interesse in openruimte- en woonontwikkeling in de stads- of dorpskern is van harte welkom.

Meer informatie en het volledige programma vindt u op de website van VRP.