Lezing over landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson

Op 31 januari vertelt landschapsarchitect Lodewijk Wiegersma bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam over de Zweedse landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson. Hij is bekend van onder meer het Museumplein in Amsterdam en de Karlsplatz in Wenen. De lezing wordt gehouden in het kader van de reeks 1.Lectures georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in samenwerking met de Academie van Bouwkunst.

In 1963 volgde Sven-Ingvar Andersson (1927-2007) de bekende C.Th.Sørensen op als hoogleraar aan de School of Architecture in Kopenhagen. Zijn taak was om verder te gaan op de succesvolle weg, samen met het vinden van zijn eigen weg. Hij vond zijn eigen weg door poëtisch, artistiek, nooit dogmatisch en humoristisch te zijn. Zijn ontwerpen gaf hij graag een onverwachte wending.


Door het beschrijven en bespreken van een reeks van zijn belangrijkste projecten, zowel stedelijke als kleine tuinprojecten, waaronder zijn beroemde eigen tuin in Zweden, zal het belang van zijn ontwerpen duidelijk worden.

Bij Blauwdruk werd in 2018 de paperback Sven-Ingvar’s Garden – And other essays on the oeuvre of Landscape Architect Sven-Ingvar Andersson van Lodewijk Wiegersma uitgegeven.

Academie van Bouwkunst