Lens Roses / Nieuwe creaties 2016

Lens Roses brengt dit jaar drie nieuwe creaties op de markt.

 


STÉPHANIE D’URSEL

rosahex

Deze roos werd gedoopt tijdens de plantendagen van Hex en is genoemd naar Gravin Stéphanie d’Ursel van het landgoed Hex . De bloeirijke trosroos  met grote halfgevulde bloemen in grote trossen heeft de aangename geur van meiklokjes met een ondertoon van citroen.

Hoogte 120 cm.

 

COMTESSE ANDRÉ D’OULTREMONT

Comtesse_A_doultrmont

Een uitbundig bloeiende moschatahybride, heester in licht pastelroze crème witte tint die uitstekend past bij de gepassioneerde rozen- en bloemenliefhebster Comtesse André d’Oultremont. De  middelgrote  bloemen zijn halfgevuld en tonen hun meeldraden, ze staan in zeer grote trossen die tot 34 bloemen tellen. Tevens geuren ze naar bloemen en kruiden. Dit compacte struikje geeft ons een gevoel van vrolijkheid, blijheid.

Hoogte 60 cm.

 

GRET’S JOY

foto2_27_Y1601 kpennla x trhotch (1) (Small)

Met zijn zeer gevulde, ouderwets gekwartierde bloemen is deze zacht oranje klimroos uniek.

De bloemen hebben de geur van theerozen en staan in trossen tot 1 tot 5 bloemen. Het blad is glanzend donker groen. De roos is herbloeiend.

De roos is genoemd naar

Mevrouw Gret Suter-Sutter die 20 jaar voorzitster was van de ‘Rozenvrienden van Zug’ en tevens de bezielster en ontwerpster wavan de plaatselijke ‘Guggi’ rozentuin van Zug. Met een fantastisch uitzicht op het meer van Zug, gelegen op een helling ligt de kleine maar zeer mooi ontworpen en onderhouden tuin.
Lens roses