Etablierung der Gehölzforschung als Instrument zur Beherrschung des Klimawandels / Klimawandel: Bund deutscher Baumschulen fordert Stiftungsprofessur des Bundes / Weiterer Text über ots und www.presseportal.de/nr/126784 / Die Verwendung dieses Bildes ist für redaktionelle Zwecke honorarfrei. Veröffentlichung bitte unter Quellenangabe: "obs/Bund deutscher Baumschulen (BdB) e.V./ENA / BdB Ferdinand Graf Luckner"

’Duitsland moet een miljoen laanbomen planten’

De Bund deutscher Baumschulen (BdB), de vereniging van Duitse boomkwekers, roept de Duitse overheden op om een miljoen laanbomen te planten. „Politici moeten nu handelen en actief de uitdagingen van klimaatverandering aangaan”, zegt Helmut Selders, voorzitter van de BdB.

De BdB roept op tot een landelijk programma om zo snel mogelijk 1 miljoen straatbomen te planten, omdat de effecten van klimaatverandering alleen kunnen worden tegengegaan met onmiddellijke actie en een uitgebreide aanpassingsstrategie.
“Politici moeten nu handelen en actief de uitdagingen van klimaatverandering aangaan. Om steden leefbaar te houden, is een vitale groene infrastructuur nodig. Stadsbomen leveren hier een onmisbare bijdrage aan. De afgelopen zomers hebben ervoor gezorgd dat er een enorme behoefte is aan nieuw aangeplante stadsbomen, waaraan snel moet worden voldaan”, zegt Helmut Selders, voorzitter van de BdB.
Het onderhoud en de verdere ontwikkeling van de groene infrastructuur staat centraal in de aanpak van de effecten van klimaatverandering. Door de uitzonderlijk droge en hete zomers van het verleden kwamen sommige inheemse houtsoorten aan de grenzen van hun productiviteit en levensvatbaarheid. Alleen al in Berlijn gaan elk jaar tot 20.000 stadsbomen verloren. En daarmee de functies die zo belangrijk zijn voor het klimaat als CO2-binding, zuurstofproductie, koeling en zonwering. Hier is dringend actie nodig.


Bron: BdB