Landschapstriënnale / Het volgende landschap

De komende editie van de driejaarlijkse Landschapstriënnale  vindt van 1 tot 30 september 2017 plaats in PARK21 in de Haarlemmermeer en op het erf van boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Het evenement staat deze keer in het teken van het thema ‘het volgende landschap’.

Het programma bestaat uit vier lijnen, meldt de organisatie van de triënnale. Er wordt ingezoomd op het landschap als leefomgeving, innovatieruimte, vestigingsfactor en ontwerpopgave. Doel van de triënnale is om het bewustzijn en de betrokkenheid van boeren, burgers, bestuurders, beheerders en (ontwerp-)professionals bij het landschap te vergroten.


Op het programma staan onder meer een symposium, innovatiefestival, tentoonstellingen, expertmeetings, excursies en lezingen.
Aan het einde van de triënnale wordt de Verklaring van Kleine Vennep getekend. In dit manifestatie onderstrepen enkele belangrijke partijen hun verbondenheid met ‘het volgende landschap’ en hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit daarvan, zo meldt de organisatie.

De vorige editie van de Landschapstriënnale vond in 2014 plaats in Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen.

Landschapstriënnale

Park21