Tienen / Stadslandbouwproject Stadsakker

Aan de rand van Tienen, in de groenzone rond Campus Sint-Jan en het Sociaal Huis, staat een nieuw stadslandbouwproject in de steigers: de StadsAkker. Op zondag 21 mei ’17 wordt de StadsAkker officieel geopend.

Samen met het OCMW Tienen, het Regionaal Ziekenhuis Tienen en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland ontwikkelt RISO Vlaams-Brabant de ‘StadsAkker’. De StadsAkker werkt volgens het principe van zelfoogst. Je koopt aan het begin van het seizoen een oogstaandeel en draagt zo bij aan de werkingskosten van de akker. In ruil kan je het hele jaar groenten, kruiden en kleinfruit oogsten die door stadsboer Wannes Suttels op een ecologische manier werden geteeld.


Daarnaast wordt de StadsAkker ook een ontmoetingsplek waar men kan rustig verpozen. Op de site komen wandelpaden, een boomgaard, bloemrijke hooilanden en picknick- en speelzones. Samen met het Regionaal Ziekenhuis Tienen wordt bekeken hoe dit ook een meerwaarde kan betekenen voor de patiëntenpopulatie.

Op de akker zal je meer te weten komen over gezonde voeding, het telen van groenten, enz. via workshops, lezingen, rondleidingen en infosessies. Speciaal voor de scholen uit de regio wordt een educatief aanbod op maat ontwikkeld.

www.stadsakker.be