Landschapskunst / Ringen aan Zee

Ringen aan Zee heet het kunstwerk van kunstenaar Bruno Doedens dat wordt gebouwd op het strand van Scheveningen. Het kunstwerk bestaat uit 2 enorme ringen van zand die symbool staan voor Den Haag en Scheveningen en wordt gemaakt om 200 jaar badcultuur op Scheveningen te vieren.

De binnenste ringen zijn maar liefst tweeënhalve meter hoog zijn. Naar buiten toe worden de ringen steeds lager, tot 1,20 meter. Ringen aan Zee is meer dan een kunstwerk om naar te kijken. Het is ook bedoeld voor het publiek om er doorheen te lopen en in te gaan. Binnen de ringen kunnen bezoekers een wandeling maken van tien kilometer. Daarnaast vormt Ringen aan Zee het decor van verschillende activiteiten, waaronder de finale van de City Night Pier Walk die door het kunstwerk loopt.


‘Ringen aan zee’ is een project van landschapsarchitect en kunstenaar Bruno Doedens/SLeM. SLeM, Stichting Landschapstheater en Meer, maakt het alledaagse ongewoon en schept zo ruimte voor verbeelding en verwondering. SLeM onderzoekt hoe kunst een landschap kan vormen en vervormen. Aan de boulevardkant worden twintig reuzenschelpen van SLeM geplaatst op de ringen.

Op 3 maart wordt het kunstwerk van 100 bij 3000 meter officieel geopend en is te zien tot 8 april.