Frederik Matthys nieuwe voorzitter Floraliën

De organisator van de Floraliën in Gent, de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP), heeft een nieuwe voorzitter: Frederik Matthys van het sierteeltbedrijf De Waele-Wilwoodii.

 


Met Frederik Matthys neemt voor het eerst een producent de leiding. Na de financieel desastreuze editie van 2016 komt het er voor de organisatie van de Floraliën vooral op aan om geloofwaardigheid terug te winnen. De nieuwe voorzitter van KMLP, sierteler Frederik Matthys, wil daartoe de basis van de sierteeltsector – de producenten – weer centraal stellen bij de editie van 2020.

 

Matthys, die van opleiding chemicus is en een tijdlang in die branche werkte, kwam enkele jaren geleden aan het hoofd van het sierteeltbedrijf De Waele-Wilwoodii. Dat zit al vier generaties lang in de tuinbouwsector en leverde met Hubert De Waele ook al een secretaris-generaal aan de Floraliën Gent.

Vroeger was het bij de KMLP de gewoonte om een voorzitter uit een andere sector te kiezen. Oud-voorzitter Michel Vermaercke is bijvoorbeeld een bankier. De secretaris-generaal en ondervoorzitters komen wel uit de sector. Nu voor het eerst ook de voorzitter zelf.

www.gentsefloralien.be